Yeşil Domates Çorbası yeşil domates kavurması yeşil domates çorbası Belki içinizden bu çorbayı bilenler vardır ama ben bilmeyenler için her yerde tarifini vermek istiyorumyesildomatescorbasi5c4f1dac26403gifalt :tik: :tik: :tik: 1548688807 1548688807 yesildomatescorbasi5c4f1dac2b8bfyesildomatescorbasi5c4f1dac2b8bf yesildomatescorbasi5c4f1dac2b8bf Malzemeler Yeşil domates (6 adet orta tepe, 600 gram) Kuru soğan (1 adet orta tepe) Maydanoz (34 dal doğranmış) Kereviz sapı (34 dal doğranmış) Tuzlu (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 dere kaşığı) Havuç (1 adet orta zirve) Margarin veya tereyağı (3 çorba kaşığı) Tulum peyniri (3 çorba kaşığı) Un (3 çorba kaşığı) Soğuk su (7 su bardağı) Püf Noktaları Seçeceğiniz domateslerin olgun lakin kızarmamış olmasına özen gösterin Püreyi oluştururken mikser kullanmanız önerilir Hem daha basit yapmış olur keza de daha pozitif malzemeden faydalanmış olursunuz id Adım Adım Pişirme 1 Margarin ya da tereyağınızın yarısını(1, 5 çorba kaşığı) tencereye koyarak ve yanmamasına uyarı ederek eritin 2 İnce doğradığınız orta yükseklik bir adet soğanı, ince dilim biçiminde doğradığınız bir adet orta doruk havucu, doğranmış 34 dal maydanoz ve yine doğranmış 34 dal kereviz sapını yağa koyarak uygunca kavurun 3 12 dakika kavurma işleminden sonradan yeşil domatesleri ince ince doğranmış olarak tencereye koyun ve kavurmaya takriben 10 dakika devam edin 4 Domatesler erimeye başlayınca 7 bardak su ekleyin Su kaynadıktan daha sonra karıştırarak bütün malzemenizin püre haline gelmesini sağlayana değin kaynatmaya devam edin 5 Pürenizi bir başka barbar tel süzgeç yardımı ile süzdürün Böylece posanın başlıca malzemeden ayrılmasını sağlamış olursunuz 6 Pürenizi bekletirken geri kalan yağınızı miyane düzenlemek için tencereye koyup yağı kızdırın Üzerine unu ekleyerek kavurun 7 Kavurma işleminizden sonra kabınıza pürenizi ekleyerek bir vakit kesintisiz karıştırın ve karışımın ayrıntılarıyla özleşmesini sağlayın Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin Çorbanız servise hazır 8 Servis yaparken çorbanızı servis tabaklarına aldıktan daha sonra üzerine yarım çorba kaşığı tulum peynirini dilerseniz top şeklinde dilerseniz serperek eklemeyi unutmayın İsteğinize kadar ince yeşil soğan dallarından da serpiştirerek süsleme yapabilirsiniz