iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Elma Çatnisi
Malzemeler
* 10 adet sert yeşil elma
* 12 su bardağı toz şeker (tercihen esmer şeker)
* 2 büyük soğan
* 2 adet küçük arnavutbiberi (acı tercih ederseniz)
* 34 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 12 su bardağı limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Elmaları soyup doğrayın, ufak kuşbaşı doğranmış soğanları ve diğer ürünleri karıştırıp kısık ateşte, 11,5 saat civarı çevirerek katılaşıncaya kadar ağzı açık pişirin
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın En az 23 gün bekledikten sonra kullanabilirsiniz
Aynı tarif 'Yeşil Domates' ile de çok güzel oluyor Ancak armut, mürdüm eriği, şeftali gibi, arzu ettiğiniz herhangi bir başka sert meyve ile de deneyebilirsiniz
Malzemeler
* 10 adet sert yeşil elma
* 12 su bardağı toz şeker (tercihen esmer şeker)
* 2 büyük soğan
* 2 adet küçük arnavutbiberi (acı tercih ederseniz)
* 34 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 12 su bardağı limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Elmaları soyup doğrayın, ufak kuşbaşı doğranmış soğanları ve diğer ürünleri karıştırıp kısık ateşte, 11,5 saat civarı çevirerek katılaşıncaya kadar ağzı açık pişirin
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın En az 23 gün bekledikten sonra kullanabilirsiniz
Aynı tarif 'Yeşil Domates' ile de çok güzel oluyor Ancak armut, mürdüm eriği, şeftali gibi, arzu ettiğiniz herhangi bir başka sert meyve ile de deneyebilirsiniz