Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Elmalı Tavuk Salatası Tarifi

Yeşil Elmalı Tavuk Salatası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

12 adet kemikli tavuk göğsü 4 su bardağı su 1 adet orta boy kereviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 dal kereviz sapı 1 adet orta boy yeşil elma 12 adet kıvırcık marul 14 demet maydanoz 12 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi Sosu için:

2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 adet limon suyu 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı toz kişniş 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin geniş tarafıyla rendeledikten sonra kararmaması için limon suyu ile ovup, bir kenarda bekletin Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul yaprakları ve kereviz saplarını ince ince doğrayın Maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın Dört eşit parçaya böldüğünüz yeşil elmayı, çekirdekli kısımlarını aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Haşlanmış olan kemikli tavuk göğsünü bir kevgir yardımıyla geniş bir tabağa çıkartın Kemik ve deri kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde ditin Doğranmış salatalık malzemeleri, limon suyunda bekleyen rendelenmiş kereviz ve ditilmiş tavuk göğsünü büyük bir servis tabağına alıp, harmanlayın Ceviz içini katıp, karıştırın Salatanın sosu için; mayonez, süzme yoğurt, limon suyu, tuz, toz kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata malzemeleri ile harmanlayın Sosuyla buluşan salatayı sulanmaması için bekletmeden servis edin Arzuya göre kereviz yaprakları ile süsleyip, sevdiklerinizle paylaşın


 
858,497Konular
981,924Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt