iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 adet kemikli tavuk göğsü 4 su bardağı su 1 adet orta boy kereviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 dal kereviz sapı 1 adet orta boy yeşil elma 12 adet kıvırcık marul 14 demet maydanoz 12 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi Sosu için:
2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 adet limon suyu 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı toz kişniş 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin geniş tarafıyla rendeledikten sonra kararmaması için limon suyu ile ovup, bir kenarda bekletin Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul yaprakları ve kereviz saplarını ince ince doğrayın Maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın Dört eşit parçaya böldüğünüz yeşil elmayı, çekirdekli kısımlarını aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Haşlanmış olan kemikli tavuk göğsünü bir kevgir yardımıyla geniş bir tabağa çıkartın Kemik ve deri kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde ditin Doğranmış salatalık malzemeleri, limon suyunda bekleyen rendelenmiş kereviz ve ditilmiş tavuk göğsünü büyük bir servis tabağına alıp, harmanlayın Ceviz içini katıp, karıştırın Salatanın sosu için; mayonez, süzme yoğurt, limon suyu, tuz, toz kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata malzemeleri ile harmanlayın Sosuyla buluşan salatayı sulanmaması için bekletmeden servis edin Arzuya göre kereviz yaprakları ile süsleyip, sevdiklerinizle paylaşın
12 adet kemikli tavuk göğsü 4 su bardağı su 1 adet orta boy kereviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 dal kereviz sapı 1 adet orta boy yeşil elma 12 adet kıvırcık marul 14 demet maydanoz 12 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi Sosu için:
2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 adet limon suyu 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı toz kişniş 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin geniş tarafıyla rendeledikten sonra kararmaması için limon suyu ile ovup, bir kenarda bekletin Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul yaprakları ve kereviz saplarını ince ince doğrayın Maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın Dört eşit parçaya böldüğünüz yeşil elmayı, çekirdekli kısımlarını aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Haşlanmış olan kemikli tavuk göğsünü bir kevgir yardımıyla geniş bir tabağa çıkartın Kemik ve deri kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde ditin Doğranmış salatalık malzemeleri, limon suyunda bekleyen rendelenmiş kereviz ve ditilmiş tavuk göğsünü büyük bir servis tabağına alıp, harmanlayın Ceviz içini katıp, karıştırın Salatanın sosu için; mayonez, süzme yoğurt, limon suyu, tuz, toz kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata malzemeleri ile harmanlayın Sosuyla buluşan salatayı sulanmaması için bekletmeden servis edin Arzuya göre kereviz yaprakları ile süsleyip, sevdiklerinizle paylaşın