iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Fasulye Sulusu Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo yeşil fasulye
*2 orta boy soğan
*1 çay bardağından az sıvı yağ
*Alabildiği kadar su
*2 yemek kaşığı salça
*(eğer etli yapmak isterseniz 250 gr Kadar kuş başı dana et)
Yeşil Fasulye Sulusu Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeleri baklava şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz ,o süzülürken soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz tencereye yağımızı koyup soğanları iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ,sonra salçayı ekliyoruz salçamız iyice ezilince fasulyeleri ekliyoruz ve fasulyeler iyice kendini bırakıncaya kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz ,(eğer et ekleyeceksek o eti daha önceden tereyağı ile biraz kavurursak tadı muhteşem olacaktır ve fasulyeler tam kendini bırakmadan eti ekleriz) daha sonra fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz ve ocaktan alınca yemeğimiz servise hazır “AFİYET OLSUN
*Yarım kilo yeşil fasulye
*2 orta boy soğan
*1 çay bardağından az sıvı yağ
*Alabildiği kadar su
*2 yemek kaşığı salça
*(eğer etli yapmak isterseniz 250 gr Kadar kuş başı dana et)
Yeşil Fasulye Sulusu Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeleri baklava şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz ,o süzülürken soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz tencereye yağımızı koyup soğanları iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ,sonra salçayı ekliyoruz salçamız iyice ezilince fasulyeleri ekliyoruz ve fasulyeler iyice kendini bırakıncaya kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz ,(eğer et ekleyeceksek o eti daha önceden tereyağı ile biraz kavurursak tadı muhteşem olacaktır ve fasulyeler tam kendini bırakmadan eti ekleriz) daha sonra fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz ve ocaktan alınca yemeğimiz servise hazır “AFİYET OLSUN