Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil incir Reçeli

Yeşil incir Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yeşil incir Reçeli

Yeşil incir reçeli, ülkemizde pek çok bölgede yapılan, erkek incir reçeli olarak ta anılan lezzetli bir reçel türüdür Bu reçelin özellikleri olgun incirlerle yapılan reçelle hem tadıyla, hem de kendine has yeşil rengiyle kolayca ayrılmaktadır Özellikle incirin bol yetiştiği Ege bölgesinde, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinde yeşil incir reçeli sıkça yapılır Erkek incir adı verilen incirlerde henüz çekirdekler oluşmaz İlkbaharın son döneminden itibaren, Haziran ayı başına kadar toplanabilen bu yeşil incirlerin büyüklüğü, sadece küçük boyda bir ceviz kadardır Bu küçük incirlerle yapılan reçellerde incirin kendi yeşil rengi aynen kalır, bu renk aynı zamanda reçelin şurubuna da geçer Yeşil incir reçelin hazırlanması sizlere biraz zahmetli gelebilir Bunun nedeni erkek incir denen incirlerin kabuklarının oldukça ince olması ve bunun soyulmasının zor olmasıdır Bun rağmen sonuçta oldukça lezzetli bir reçel yapmış olacaksınız Şimdi birlikte yeşil incir reçelini hazırlamaya başlayalım

Yeşil incir reçeli için gerekli olan malzemeler

80100 adet yeşil incir
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 adet limon suyu
İsteğe bağlı olarak karanfil

Yeşil incir reçeli yapılışı

Reçeli yapmak için ilk önce incirleri hazırlamaya başlayın Soğuk suyun içinde yeşil incirleri iyice yıkayın İyice kurulayıp incirlerin sap kısımlarını ayıklayın İncirlerin dışındaki ince dış kabuğunu soymaya başlayın Alt kısmında olan çekirdek evlerini de, keskin bir bıçakla çok az oyup çıkartın Bu sırada bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın Ayıkladığınız yeşil incirleri bu suyun içerisine koyun ve 2025 dakika kadar ocakta kaynasın İncirler pişince suyun içinde dibe batar ve suyunu çeker Bu durumda incirleri kevgirle suyun içinden alın

Sıcak suyun içerisinden çıkardığınız incirlerin diriliğini tekrar kazanması için, hiç vakit kaybetmeden hazırlamış olduğunuz soğuk suya ya da buzlu suyun içerisine koyun ve incirleri şoklayın Buzlu suda yeşil incirleri birkaç saat kadar bekletin Bundan sonra incirleri buzlu suyun içinden alın İncirlerin içine çektiği suyu ve acımsı tadını giderebilmek için incirleri elinizle iyice sıkın Tekrar bu incirleri soğuk suyun içerisine koyun ve birkaç saat süreyle içinde bekletin Bu işlemi incirler acı suyunu tamamen atıncaya kadar 34 kez tekrarlayın

Bu arada tencerenin içerisinde su ve toz şekeri şerbet için şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın İncirleri suyun içerisinden alıp, elinizle sıkın ve bu tencerenin içine atın Tencerede incirler ile şurubun özdeşleşmesi için yarım saat kadar ocakta pişirin İndirmeden önce karanfili ve limon suyunu reçelin içine ilave edin Bundan sonra 34 dakika kadar reçeli kaynatın ve ocağın üzerinden alın Yeşil incir reçelini cam kavanozların içerisine doldurun Reçel ılındığında kavanozların kapağını kapatın ve ters çevirip içindeki hava kabarcıklarının gitmesine yardımcı olun Bundan sonra kavanozları kuru ve serin bir alana koyun Güneş ışığı almamasına dikkat edin Kahvaltılarda, tatlılarda yeşil incir reçelini severek tüketeceksiniz Bu kadar emeğinize değdiğini sizlerde anlayacaksınız

Afiyet olsun
 

Similar threads

İncir Reçeli Malzemeler: 120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr) 1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı) 1 litre su yarım limonun suyu Hazırlanışı: 1 incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın 5 dakika bekletin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Yaz aylarında tam olgunlaşan incir yemeğe doyulmayan bir meyvedir. Çıtır çıtır çekirdekleri, enfes tadıyla adeta tüm kan şekerini dengeleyen incir reçel olarak da sofralara geliyor. Sizler de dallarından topladığınız incirlerden reçel yapmak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Yaz aylarında tam olgunlaşan incir yemeğe doyulmayan bir meyvedir. Çıtır çıtır çekirdekleri, enfes tadıyla adeta tüm kan şekerini dengeleyen incir reçel olarak da sofralara geliyor. Sizler de kısımlarından topladığınız incirlerden reçel yapmak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Yaz aylarında tam olgunlaşan incir yemeğe doyulmayan bir meyvedir. Çıtır çıtır çekirdekleri, enfes tadıyla adeta tüm kan şekerini dengeleyen incir reçel olarak da sofralara geliyor. Sizler de dallarından topladığınız incirlerden reçel yapmak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
İncir reçeli tarifi için malzemeler 500 g incir 2 su bardağı su 500 g toz şeker Yarım limonun suyu 3~4 karanfil İncir reçeli hazırlanışı İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip kaynatın Bu işlemi üç kez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt