iltasyazilim
FD Üye
*
Yeşil Karabiber Sos Tarifi İçin Malzemeler
*Birazcık sıvı yağ
*1 adet Arpacık soğan (Rondodan geçilmiş)
*Birazcık maydanoz (Rondodan geçilmiş)
*2 Diş Sarımsak (Rondodan geçilmiş)
*2 adet dana bulyon
*100 ml sıvı krema
*1 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı süt
*12 yemek kaşığı yeşil karabiber tam kurutulmamış
*İsteğe bağlı 5 yemek kaşığı kırmızı şarap
Yeşil Karabiber Sos Tarifi Yapılışı Az yağda soğanımızı ve sarımsağımızı kavuruyoruz Unumuzu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Şarabımızı ekliyoruz ( tamamen tat amaçlıdır) Bulyonları ve kremamızı eklıyoruz 1 çay kaşığı karabiberimizi ekliyoruz Yavaş yavaş koyu kıvam alacaktır Tane karabiberimizin yarısını ekliyoruz yarısı kenarda kalıyor yoksa acı bir tat oluşabilir Son olarak süt ve maydanozu ekleyip pişince altını kısıyoruz NOT: bendeki renk şarap kullandığımdan ortaya çıkmıştır Eğer yeterince katılaşmadıysa unla katılaştırabilirsiniz Şarap kullanmadıysanız rengi açık olacaktır Et çeşitleri ve patates kızartması üzerinedir
Yeşil Karabiber Sos Tarifi İçin Malzemeler
*Birazcık sıvı yağ
*1 adet Arpacık soğan (Rondodan geçilmiş)
*Birazcık maydanoz (Rondodan geçilmiş)
*2 Diş Sarımsak (Rondodan geçilmiş)
*2 adet dana bulyon
*100 ml sıvı krema
*1 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı süt
*12 yemek kaşığı yeşil karabiber tam kurutulmamış
*İsteğe bağlı 5 yemek kaşığı kırmızı şarap
Yeşil Karabiber Sos Tarifi Yapılışı Az yağda soğanımızı ve sarımsağımızı kavuruyoruz Unumuzu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Şarabımızı ekliyoruz ( tamamen tat amaçlıdır) Bulyonları ve kremamızı eklıyoruz 1 çay kaşığı karabiberimizi ekliyoruz Yavaş yavaş koyu kıvam alacaktır Tane karabiberimizin yarısını ekliyoruz yarısı kenarda kalıyor yoksa acı bir tat oluşabilir Son olarak süt ve maydanozu ekleyip pişince altını kısıyoruz NOT: bendeki renk şarap kullandığımdan ortaya çıkmıştır Eğer yeterince katılaşmadıysa unla katılaştırabilirsiniz Şarap kullanmadıysanız rengi açık olacaktır Et çeşitleri ve patates kızartması üzerinedir