iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimek Graten Tarifi İçin Malzemeler Büyük boy dikdörtgen borcam için,
*1 Paketten biraz fazla etimek
*3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kapya(kırmızıbiber)
*1 paket mantar
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber, kekik
*Sıvı yağ
*Üzeri için, maydanoz
Beşamel sos:
*125 gr tereyağ
*4 yemek kaşığı un
*4 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
*Kaşar rendesi
*Üzeri için, kaşar rendesi
*
Yeşil Mercimek Graten Tarifi Yapılışı Yeşil mercimeğinizi haşlayın
Soğanı sıvı yağda kavurun Yeşil biber ve kırmızıbiberi de ekleyip birlikte soteleyin Salçaları ekleyin kavurmaya devam edin Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin 23 dakika daha karıştırın Doğranmış mantarları ekleyin Sularını salıp çekene kadar kavurun En son domates ve baharatları ekleyin Biraz sulu olmasına dikkat edin
Etimekleri borcama dizin Kavurduğumuz yeşil mercimekli karışımı etimeklerin üzerine dökelim Maydanozları üzerine serpelim
Beşamel sos için, tereyağ ve unu kavurun unun rengi dönünce yavaş yavaş sütü ekleyin
Kıvamı olunca biraz kaşar peyniri rendesi ve tuz, karabiber ekleyin
Mercimeklerin üzerine dökün ve fırına verin Üzeri kızarınca kaşar peyniri atın ve tekrar eriyene kadar pişirin
*1 Paketten biraz fazla etimek
*3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kapya(kırmızıbiber)
*1 paket mantar
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber, kekik
*Sıvı yağ
*Üzeri için, maydanoz
Beşamel sos:
*125 gr tereyağ
*4 yemek kaşığı un
*4 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
*Kaşar rendesi
*Üzeri için, kaşar rendesi
*
Yeşil Mercimek Graten Tarifi Yapılışı Yeşil mercimeğinizi haşlayın
Soğanı sıvı yağda kavurun Yeşil biber ve kırmızıbiberi de ekleyip birlikte soteleyin Salçaları ekleyin kavurmaya devam edin Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin 23 dakika daha karıştırın Doğranmış mantarları ekleyin Sularını salıp çekene kadar kavurun En son domates ve baharatları ekleyin Biraz sulu olmasına dikkat edin
Etimekleri borcama dizin Kavurduğumuz yeşil mercimekli karışımı etimeklerin üzerine dökelim Maydanozları üzerine serpelim
Beşamel sos için, tereyağ ve unu kavurun unun rengi dönünce yavaş yavaş sütü ekleyin
Kıvamı olunca biraz kaşar peyniri rendesi ve tuz, karabiber ekleyin
Mercimeklerin üzerine dökün ve fırına verin Üzeri kızarınca kaşar peyniri atın ve tekrar eriyene kadar pişirin