iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 klasik çay bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
*1 klasik çay bardağının yarısından biraz daha az pilavlık bulgur (pirinç de tercih edebilirsiniz, ben bulgur kullandım)
*1 kuru soğan
*23 yeşil biber
*78 dal ıspanak sapı
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası (salçalı seven 1 kaşık kullanabilir )
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*4 su bardağı su (mercimeğin çekmesine göre eklenebilir )
*2 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı Zeytinyağımızı tavaya ekliyoruz, küçük doğradığımız soğan ve yeşil biberleri de ekleyip kavuruyoruz Renkleri dönünceye kadar kavuruyoruz, tereyağımızı da katıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz Salçalarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Yarım çay bardağı su katıp 12 dk kavurmaya devam ediyoruz Sonra yeşil mercimeğimizin ıslatmış olduğumuz suyunu süzüp tavamıza alıp kavuruyoruz Biraz kavurduktan sonra bulgurumuzu da katıp kavuruyoruz Mercimek ve bulgur salça ve soğanla güzelce kavrulduktan sonra ıspanak saplarını da katıp biraz daha kavuruyoruz Daha sonra yemeğimizin suyunu katıp, tuzunu, pul biberini ekliyor ve pişmeye bırakıyoruz Ara ara kontrol edip pişip pişmediğinin tadına bakıyoruz Mercimek ve bulguru pişince karabiberini ekleyip karıştırıyoruz ve 1 taşım kaynayınca ocağı kapatıyoruz Afiyet olsun
*1 klasik çay bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
*1 klasik çay bardağının yarısından biraz daha az pilavlık bulgur (pirinç de tercih edebilirsiniz, ben bulgur kullandım)
*1 kuru soğan
*23 yeşil biber
*78 dal ıspanak sapı
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası (salçalı seven 1 kaşık kullanabilir )
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*4 su bardağı su (mercimeğin çekmesine göre eklenebilir )
*2 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı Zeytinyağımızı tavaya ekliyoruz, küçük doğradığımız soğan ve yeşil biberleri de ekleyip kavuruyoruz Renkleri dönünceye kadar kavuruyoruz, tereyağımızı da katıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz Salçalarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Yarım çay bardağı su katıp 12 dk kavurmaya devam ediyoruz Sonra yeşil mercimeğimizin ıslatmış olduğumuz suyunu süzüp tavamıza alıp kavuruyoruz Biraz kavurduktan sonra bulgurumuzu da katıp kavuruyoruz Mercimek ve bulgur salça ve soğanla güzelce kavrulduktan sonra ıspanak saplarını da katıp biraz daha kavuruyoruz Daha sonra yemeğimizin suyunu katıp, tuzunu, pul biberini ekliyor ve pişmeye bırakıyoruz Ara ara kontrol edip pişip pişmediğinin tadına bakıyoruz Mercimek ve bulguru pişince karabiberini ekleyip karıştırıyoruz ve 1 taşım kaynayınca ocağı kapatıyoruz Afiyet olsun