iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Bükme Tarifi
Yeşil Mercimekli Bükülme nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bükme yapılışı
Yeşil Mercimekli Bükülme Tarifi Resimli
MALZEMELER:
6 kase un,
1 su bardağı yoğurt,
2,3 kaşık sirke,
tuzlu ve aldığı kadar su,
1 kilo dek haşlanmış yeşil mercimek,
1 bono maydanoz,
pulbiber,karabiber,
yarım paket margarin,
1 su bardağı değişken yağ,
yeteri değin nişasta,
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI:
Ben bükmede hiç ölçü kullanmam ama takriben 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuzlu ve aldığı değin su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin Yarım paket margarin ile aynı ölçüde değişken yağı ısıtıp karıştırın Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında açıp nişasta serpin ve yağ sürüp kare biçiminde katlayın ve her tarafta buzdolabına koyup dinlendirin öteki hamuruda aynı şekilde yapın Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp minik kareler şeklinde muhakkak Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile birazcık daha inceltip içine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde görüldüğü gibi kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerine yoğurt ve yağ sürüp susam serpin 185 derecelik fırında pişirin Soğutmadan yemenizi öğüt ederim
Sağlık olsun! *
Yeşil Mercimekli Bükülme nasıl yapılır
Yeşil Mercimekli Bükme yapılışı
Yeşil Mercimekli Bükülme Tarifi Resimli
MALZEMELER:
6 kase un,
1 su bardağı yoğurt,
2,3 kaşık sirke,
tuzlu ve aldığı kadar su,
1 kilo dek haşlanmış yeşil mercimek,
1 bono maydanoz,
pulbiber,karabiber,
yarım paket margarin,
1 su bardağı değişken yağ,
yeteri değin nişasta,
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI:
Ben bükmede hiç ölçü kullanmam ama takriben 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuzlu ve aldığı değin su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin Yarım paket margarin ile aynı ölçüde değişken yağı ısıtıp karıştırın Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında açıp nişasta serpin ve yağ sürüp kare biçiminde katlayın ve her tarafta buzdolabına koyup dinlendirin öteki hamuruda aynı şekilde yapın Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp minik kareler şeklinde muhakkak Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile birazcık daha inceltip içine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde görüldüğü gibi kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerine yoğurt ve yağ sürüp susam serpin 185 derecelik fırında pişirin Soğutmadan yemenizi öğüt ederim
Sağlık olsun! *