iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*1 ,5 su bardağı bulgur
*22, 5 su bardağı su
*1 adet büyük kuru soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağı
*Tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Bugün ki tarifimizde yeşil mercimekli bulgur pilavımız var İlk olarak yesil mercimekleri bir tencereye koyup üzerine su ekliyoruz Mercimekler hafif yumuşayana kadar ocakta haşlıyoruz haşlanan mercimekleri süzüp suyunu ayrı bir kaba alıyoruz Çünkü pilava suyunu ekliyecez Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağı tencereye koyup soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Soğanlar kavrulduktan sonra güzelce yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguları tencereye döküyoruz Yaklaşık 34 dakika karıştırıyoruz Daha sonra yeşil mercimekli ekliyoruz ve 2 dakika da böyle kavuruyoruz Haşladığımız mercimekten ayırdığımız sudan 2 – 2, 5 su bardağı suyu tencereye döküyoruz Eğer suyunuz yetmediyse üzerine ilave su ekleyebilirsiniz Ve son olarak tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz öncelikle orta ateşte pişip sonradan kısık ateşte pişiriyoruz Pilavımız olduktan sonra içerisine tereyağını koyup bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz Pilav olduktan sonra pilavın üzerine kağıt havlu koyuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Yaklaşık 10 15 dakika dinleniyor Ve son olarak servis tabağına alıp yanına isterseniz turşu koyup servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*1 ,5 su bardağı bulgur
*22, 5 su bardağı su
*1 adet büyük kuru soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağı
*Tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Bugün ki tarifimizde yeşil mercimekli bulgur pilavımız var İlk olarak yesil mercimekleri bir tencereye koyup üzerine su ekliyoruz Mercimekler hafif yumuşayana kadar ocakta haşlıyoruz haşlanan mercimekleri süzüp suyunu ayrı bir kaba alıyoruz Çünkü pilava suyunu ekliyecez Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağı tencereye koyup soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Soğanlar kavrulduktan sonra güzelce yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguları tencereye döküyoruz Yaklaşık 34 dakika karıştırıyoruz Daha sonra yeşil mercimekli ekliyoruz ve 2 dakika da böyle kavuruyoruz Haşladığımız mercimekten ayırdığımız sudan 2 – 2, 5 su bardağı suyu tencereye döküyoruz Eğer suyunuz yetmediyse üzerine ilave su ekleyebilirsiniz Ve son olarak tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz öncelikle orta ateşte pişip sonradan kısık ateşte pişiriyoruz Pilavımız olduktan sonra içerisine tereyağını koyup bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz Pilav olduktan sonra pilavın üzerine kağıt havlu koyuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Yaklaşık 10 15 dakika dinleniyor Ve son olarak servis tabağına alıp yanına isterseniz turşu koyup servis edebilirsiniz Afiyet olsun