iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 diş sarımsak
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Karabiber, pulbiber ,tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Selam arkadaşlar*??*Yine bizim oralarda çok sevilen çok lezzetli bir pilav yapıyoruz Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek hafif haşlayalım Fazla haşlamayın ve süzün Soğanı yemeklik doğrayarak, tencereye alıp tereyağı ve zeytinyağını katıp, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim Sonra bulguru ilave edelim biraz kavuralım, baharatlarını suyu da ekleyelim Son olarak da az haşlanmış mercimeği ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, bulgur yumuşayana kadar pişirelim Suyunu çeken bulguru ocaktan alıp tencerenin ağzına kağıt havlu serip kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakalım Çok lezzetli bir pilav oluyor gerçekten denemenizi öneririm
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 diş sarımsak
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Karabiber, pulbiber ,tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Selam arkadaşlar*??*Yine bizim oralarda çok sevilen çok lezzetli bir pilav yapıyoruz Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek hafif haşlayalım Fazla haşlamayın ve süzün Soğanı yemeklik doğrayarak, tencereye alıp tereyağı ve zeytinyağını katıp, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim Sonra bulguru ilave edelim biraz kavuralım, baharatlarını suyu da ekleyelim Son olarak da az haşlanmış mercimeği ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, bulgur yumuşayana kadar pişirelim Suyunu çeken bulguru ocaktan alıp tencerenin ağzına kağıt havlu serip kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakalım Çok lezzetli bir pilav oluyor gerçekten denemenizi öneririm