Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
yesil-mercimekli-bulgur-pilavi.jpg

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mercimeği çok hoş bir formda yıkayalım. Üzerini biraz fazla geçecek formda su ekleyerek haşlayalım. Kaynama esnasında su azalacağı için 2 büyük su bardağı kadar olsun suyumuz fazla olsun ki büsbütün bitmesin.
  2. Öteki bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanımızı yağda kavuralım.
  3. Salçamızı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim (salça istek ederseniz eklemeyebilirsiniz fakat bilhassa bulgura çok yakışıyor hafif tat ve renk vermesi için kesinlikle ekliyorum ben).
  4. Bulgurumuzu ekleyelim ve 1- 2 dk daha karıştırmaya devam edelim. Ve haşladığımız mercimeğimizi haşlama esnasında içinde kalan suyla birlikte ek edelim. (önemli olan mercimekler haşlama esnasında hafif canlı kalsın bulgurla da pişeceği için o denli olması gerekiyor).
  5. Baharatlarımızı ekleyelim. Bir iki tıp daha karıştırıp kaynar suyumuzu ekleyelim. Su hafif üzerini geçecek kadar kafi geliyor.
  6. Kapağı kapatıp ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra bir 10 dk demlenmesi için kapağı kapalı bekletelim ve servise hazır. Şimdiden afiyet olsun :).
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt