iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Etli Yemek Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*Kuşbaşı et
*1 tane patates
*1 kuru soğan
*23 tane havuç
*1 Yemek kaşığı kuyruk yağı
*3 diş sarımsak
*Yarım çay kaşığı kuru nane
*Yarım çay kaşığı curry
*1*çay kaşığı pullbiber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1*çay kaşığı kimyon
*Tuz
*Biraz sebze ceşni
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*6, 5 su bardağı sıcak su
Yeşil Mercimekli Etli Yemek Tarifi Yapılışı Öncelikle yeşil mercimek yıkanır ve düdüklüde 4 su bardağı su ile haşlanmaya başlanır 10 dakika sonunda altı kapatılır ve düdüklünün havası çıkarılır Mercimeğin suyu süzülür, suyunu dökmemek şartıyla (Yemekte kullanacağız)
tencere önceden ısıtılır, küçük doğranmış etler eklenir Böylece suyunu bırakmıyor Biraz kavrulduktan sonra kuyruk yağı ve ince ince doğranmış Soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir Soğanlar öldükten sonra içine salçaları eklenip, küçük doğranmış patates ve havuç eklenir 1 dakika kavrulduktan sonra üzerine mercimek suyunu ve 2, 5 sıcak suyu eklenip kaynamaya bırakılır Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve patates yumuşamasına yakın mercimekler eklenip, baharatları eklenir 5 dakika daha kaynatıp altı kapatılır ve sarımsak rendelenir Biraz dinlenmeye bırakılır
Pilav eşliğinde servis ede bilirsiniz
Afiyet olsun
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*Kuşbaşı et
*1 tane patates
*1 kuru soğan
*23 tane havuç
*1 Yemek kaşığı kuyruk yağı
*3 diş sarımsak
*Yarım çay kaşığı kuru nane
*Yarım çay kaşığı curry
*1*çay kaşığı pullbiber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1*çay kaşığı kimyon
*Tuz
*Biraz sebze ceşni
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*6, 5 su bardağı sıcak su
Yeşil Mercimekli Etli Yemek Tarifi Yapılışı Öncelikle yeşil mercimek yıkanır ve düdüklüde 4 su bardağı su ile haşlanmaya başlanır 10 dakika sonunda altı kapatılır ve düdüklünün havası çıkarılır Mercimeğin suyu süzülür, suyunu dökmemek şartıyla (Yemekte kullanacağız)
tencere önceden ısıtılır, küçük doğranmış etler eklenir Böylece suyunu bırakmıyor Biraz kavrulduktan sonra kuyruk yağı ve ince ince doğranmış Soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir Soğanlar öldükten sonra içine salçaları eklenip, küçük doğranmış patates ve havuç eklenir 1 dakika kavrulduktan sonra üzerine mercimek suyunu ve 2, 5 sıcak suyu eklenip kaynamaya bırakılır Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve patates yumuşamasına yakın mercimekler eklenip, baharatları eklenir 5 dakika daha kaynatıp altı kapatılır ve sarımsak rendelenir Biraz dinlenmeye bırakılır
Pilav eşliğinde servis ede bilirsiniz
Afiyet olsun