iltasyazilim
FD Üye
Yeşil mercimekli Ispanak Kökü Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ıspanak
*yarım çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı sıvı yağ(mısırözü)
*1 baş soğan
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı limon suyu
*Tuz
Yeşil mercimekli Ispanak Kökü Tarifi Yapılışı Ispanaklarınızı ayıklayıp,kökleri(bıçakla artı işareti yapın,kolay pişer) 23 cm boyunda saplarla birlikte doğrayın(Kalan yaprakları kavurup börek içi olarak kullanabilirsiniz)Sebzenizi bolsuda yıkayın(ilk yıkama suyuna sirke eklerseniz hem dezenfekte etmiş olursunuz hemde çamurundan kolay arınır)
Soğanı yemeklik ince doğrayın,sıvı yağda tencerenizde pembeleşinceye kadar kavurunÖnce ıspanaklarınızı ,ardından yıkanmış mercimekleri de üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklarınızın su salmasını bekleyin
Yarım su bardağı sıcak suda erittiğiniz salçalarınızı ıspanaklarınıza ekleyin,yemeğinizin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyinLimon ve tuzunu ekleyip,2025 dk kısık ateşte mercimekler tam pişinceye kadar pişirin
Afiyet olsun
*Limon suyu ,ıspanağın otsu tadını yok eder
*Yeşil mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar ayrı haşlayıp yemeğinize pişmeye yakın ekleyebilirsiniz,ancak ben o suyu kullanmak ve mercimeğin tadının ıspanağa tam geçmesi adına haşlamadan ekliyorumTercih sizin…
*Arzuya göre yoğurtla servis yapabilirsiniz
*1 kg ıspanak
*yarım çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı sıvı yağ(mısırözü)
*1 baş soğan
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı limon suyu
*Tuz
Yeşil mercimekli Ispanak Kökü Tarifi Yapılışı Ispanaklarınızı ayıklayıp,kökleri(bıçakla artı işareti yapın,kolay pişer) 23 cm boyunda saplarla birlikte doğrayın(Kalan yaprakları kavurup börek içi olarak kullanabilirsiniz)Sebzenizi bolsuda yıkayın(ilk yıkama suyuna sirke eklerseniz hem dezenfekte etmiş olursunuz hemde çamurundan kolay arınır)
Soğanı yemeklik ince doğrayın,sıvı yağda tencerenizde pembeleşinceye kadar kavurunÖnce ıspanaklarınızı ,ardından yıkanmış mercimekleri de üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklarınızın su salmasını bekleyin
Yarım su bardağı sıcak suda erittiğiniz salçalarınızı ıspanaklarınıza ekleyin,yemeğinizin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyinLimon ve tuzunu ekleyip,2025 dk kısık ateşte mercimekler tam pişinceye kadar pişirin
Afiyet olsun
*Limon suyu ,ıspanağın otsu tadını yok eder
*Yeşil mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar ayrı haşlayıp yemeğinize pişmeye yakın ekleyebilirsiniz,ancak ben o suyu kullanmak ve mercimeğin tadının ıspanağa tam geçmesi adına haşlamadan ekliyorumTercih sizin…
*Arzuya göre yoğurtla servis yapabilirsiniz