iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet hazır yufka
İçi için;
*250 gr yağsız kıyma
*1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 adet küçük kuru soğan
*1 adet küçük kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz
*Kekik
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Yeşil Mercimekli Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yeşil mercimekler haşlanıp süzülür
*Tavaya sıvı yağ ve kıyma alınır, kavurmaya başlanır
*Rengi dönen kıymalara küçük doğranmış soğan ve biber eklenerek kavurmaya devam edilir
*Çiğili giden soğan ve biberlere son olarak yeşil mercimek ve baharatlar da eklenip, bir tur çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır
*Daha sonra yufka düz bir zemine serilir
*Süt ve sıvı yağdan oluşan karşımdan yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde fırça ile sürülür
*Yufkanın bir ucunu diğer ucuna gelene kadar kapatıp, uzun kısmına harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, dilimleyerek tepsiye diziyoruz
*Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
*En son yumurta sarısı ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Dışı çıtır, içi yumuşak ve besleyici böreklerimiz hazır Afiyet olsun
*6 adet hazır yufka
İçi için;
*250 gr yağsız kıyma
*1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 adet küçük kuru soğan
*1 adet küçük kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz
*Kekik
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Yeşil Mercimekli Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yeşil mercimekler haşlanıp süzülür
*Tavaya sıvı yağ ve kıyma alınır, kavurmaya başlanır
*Rengi dönen kıymalara küçük doğranmış soğan ve biber eklenerek kavurmaya devam edilir
*Çiğili giden soğan ve biberlere son olarak yeşil mercimek ve baharatlar da eklenip, bir tur çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır
*Daha sonra yufka düz bir zemine serilir
*Süt ve sıvı yağdan oluşan karşımdan yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde fırça ile sürülür
*Yufkanın bir ucunu diğer ucuna gelene kadar kapatıp, uzun kısmına harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, dilimleyerek tepsiye diziyoruz
*Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
*En son yumurta sarısı ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Dışı çıtır, içi yumuşak ve besleyici böreklerimiz hazır Afiyet olsun