iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Mantı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 tatlı tuz
*1 su bardağı ılık su
İçi için;
*1 su bardağı yeşil mercimek
*3 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Pişirmek için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı* sıvı yağ
*Üzerini geçecek kadar kaynar su
Üzeri için;
*Yoğurt
*Sarımsak
*Nane
Yeşil Mercimekli Mantı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Kıymalı mantıyı aratmayacak kadar lezzetli mercimek mantısını denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum İsterseniz taze taze yapıp yiyebilirsiniz yada fırınlayıp soğuttuktan sonra dondurucu da muhafaza edip, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz
1
*İlk olarak hamurunu yoğuruyoruz
*3 su bardağı unu yoğurma kabına alıp, üzerine tuz serpin, karıştırın
*1 su bardağı su ekleyip, iyice yoğurun
*Sert bir hamur olacak Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp, yarım saat kadar dinlendirin
*Mercimeği yıkayıp, üzerine su ekleyip, iyice haşlayın
*Suyunu çekene kadar gerekirse tekrar su ekleyebilirsiniz
*Mercimekler iyice haşlansın, ezilsin hatta çatalla bile ezebilirsiniz Suyunu çekince tuz ve diğer baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın
*Dinlenen hamuru ikiye bölün
*Yani iki beze olacak
*Daha sonra merdane ve un ile hamuru açıp, büyütün
*Normal mantı yapar gibi kar kare kesin Kayseri mantısı kadar küçük olmasın biraz daha büyük kesin
*Her karenin içine mercimekli harçtan koyup, mantı şeklinde kapatın
*Bir fırın tepsisine dizip, fırınlayın Kızarınca fırından alıp, soğumaya bırakın
*Ayrı bir tencere de sıvı yağ da salçayı kavurun
*Üzerine fırınlanmış mantıları ekleyip, karıştırın
*Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup, suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin
*Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, nane serpip, servis edebilirsiniz
*Yiyen herkes çok beğeniyor hem yapması çok pratik hemde çok lezzetli oluyor afiyet şifa olsun
*3 su bardağı un
*1 tatlı tuz
*1 su bardağı ılık su
İçi için;
*1 su bardağı yeşil mercimek
*3 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Pişirmek için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı* sıvı yağ
*Üzerini geçecek kadar kaynar su
Üzeri için;
*Yoğurt
*Sarımsak
*Nane
Yeşil Mercimekli Mantı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Kıymalı mantıyı aratmayacak kadar lezzetli mercimek mantısını denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum İsterseniz taze taze yapıp yiyebilirsiniz yada fırınlayıp soğuttuktan sonra dondurucu da muhafaza edip, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz
1
*İlk olarak hamurunu yoğuruyoruz
*3 su bardağı unu yoğurma kabına alıp, üzerine tuz serpin, karıştırın
*1 su bardağı su ekleyip, iyice yoğurun
*Sert bir hamur olacak Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp, yarım saat kadar dinlendirin
*Mercimeği yıkayıp, üzerine su ekleyip, iyice haşlayın
*Suyunu çekene kadar gerekirse tekrar su ekleyebilirsiniz
*Mercimekler iyice haşlansın, ezilsin hatta çatalla bile ezebilirsiniz Suyunu çekince tuz ve diğer baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın
*Dinlenen hamuru ikiye bölün
*Yani iki beze olacak
*Daha sonra merdane ve un ile hamuru açıp, büyütün
*Normal mantı yapar gibi kar kare kesin Kayseri mantısı kadar küçük olmasın biraz daha büyük kesin
*Her karenin içine mercimekli harçtan koyup, mantı şeklinde kapatın
*Bir fırın tepsisine dizip, fırınlayın Kızarınca fırından alıp, soğumaya bırakın
*Ayrı bir tencere de sıvı yağ da salçayı kavurun
*Üzerine fırınlanmış mantıları ekleyip, karıştırın
*Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup, suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin
*Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, nane serpip, servis edebilirsiniz
*Yiyen herkes çok beğeniyor hem yapması çok pratik hemde çok lezzetli oluyor afiyet şifa olsun