iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 5 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça (domatesiber)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre zeytinyağı da olabilir)
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*Et veya tavuk suyu, isteğe göre bulyon da kullanılabilir
*Tuz
*Pul biber
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilav Tarifi Yapılışı 1 su bardağı yeşil mercimeği yaklaşık 3 su bardağı su ile haşlayın, yalnız iyice pişmesin biraz diri kalsın Çünkü pilavımızın içerisinde de pişmeye devam edecek Haşladıktan sonra da suyunu süzmeyin çünkü pilavımıza ilave edeceğiz, hem daha lezzetli olacak hem de sudaki vitaminin çöpe gitmesine engel olacağız Tencerenin içerisine soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı yağda öldürün Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış sarımsağı ekleyip biraz çevirin Haşlanmış yeşil mercimeği ve yıkanmış bulguru ekleyip yaklaşık bir dakika daha kavurun Suyunu, tuzunu ve pul biberini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra tencere kapağının ağzına bir havlu veya havlu peçete yerleştirip yaklaşık 10 dakika demlendirin Pilavınız hazır Afiyet olsun
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 5 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça (domatesiber)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre zeytinyağı da olabilir)
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*Et veya tavuk suyu, isteğe göre bulyon da kullanılabilir
*Tuz
*Pul biber
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilav Tarifi Yapılışı 1 su bardağı yeşil mercimeği yaklaşık 3 su bardağı su ile haşlayın, yalnız iyice pişmesin biraz diri kalsın Çünkü pilavımızın içerisinde de pişmeye devam edecek Haşladıktan sonra da suyunu süzmeyin çünkü pilavımıza ilave edeceğiz, hem daha lezzetli olacak hem de sudaki vitaminin çöpe gitmesine engel olacağız Tencerenin içerisine soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı yağda öldürün Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış sarımsağı ekleyip biraz çevirin Haşlanmış yeşil mercimeği ve yıkanmış bulguru ekleyip yaklaşık bir dakika daha kavurun Suyunu, tuzunu ve pul biberini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra tencere kapağının ağzına bir havlu veya havlu peçete yerleştirip yaklaşık 10 dakika demlendirin Pilavınız hazır Afiyet olsun