iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Mercimekli Soğanlı Aş Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 çay bardağı yeşil mercimek
*3 su bardağı pilavlık bulgur
*Yeteri kadar su
*Tuz
*3 adet soğan
*Soğanı kavurmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Yeşil Mercimekli Soğanlı Aş Tarifi Yapılışı Bu pilavın yanına başka yemek aramayacaksınız Ana yemeğiniz mercimekli aşınız olacak mercimeklerimiz yıkanır ve aşımızı pişireceğimiz tencereye konur Tencerenin yarısına kadar nerdeyse su eklenir ve mercimekler haşlanmaya bırakılır 3 bardak bulgurumuz yıkanır ve kenarda bekletir Mercimeklerimiz haşlandıktan sonra içinde ki su dökülmeden bulgurumuz eklenir Kalan suya göre bulgurun üstünün bir parmak geçecek kadar su eklenir, tuzu atılır ve aşımız pişirilir Soğanlarımız ortadan ikiye kesilir ve küçültmeden uzun uzun ince olacak şekilde doğranır ve bir tavaya eklenir Soğanlarınız çok büyükse ortadan tekrar ikiye bölüp aynı şekilde doğrayabilirsiniz Üstlerine bir bardak kadar sıvı yağ eklenir ve soğanların rengi dönene kadar kavrulur Pişene pilavımıza kavrulan soğanlar eklenir iyice karıştırılır Yanına cacık, ekşili salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*1,5 çay bardağı yeşil mercimek
*3 su bardağı pilavlık bulgur
*Yeteri kadar su
*Tuz
*3 adet soğan
*Soğanı kavurmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Yeşil Mercimekli Soğanlı Aş Tarifi Yapılışı Bu pilavın yanına başka yemek aramayacaksınız Ana yemeğiniz mercimekli aşınız olacak mercimeklerimiz yıkanır ve aşımızı pişireceğimiz tencereye konur Tencerenin yarısına kadar nerdeyse su eklenir ve mercimekler haşlanmaya bırakılır 3 bardak bulgurumuz yıkanır ve kenarda bekletir Mercimeklerimiz haşlandıktan sonra içinde ki su dökülmeden bulgurumuz eklenir Kalan suya göre bulgurun üstünün bir parmak geçecek kadar su eklenir, tuzu atılır ve aşımız pişirilir Soğanlarımız ortadan ikiye kesilir ve küçültmeden uzun uzun ince olacak şekilde doğranır ve bir tavaya eklenir Soğanlarınız çok büyükse ortadan tekrar ikiye bölüp aynı şekilde doğrayabilirsiniz Üstlerine bir bardak kadar sıvı yağ eklenir ve soğanların rengi dönene kadar kavrulur Pişene pilavımıza kavrulan soğanlar eklenir iyice karıştırılır Yanına cacık, ekşili salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun