iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Üzüm Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*Yeşil taze üzüm
*Az su
Yeşil Üzüm Suyu Tarifi Yapılışı Bir haftadır dolapta yenilmeyen üzümler vardı Böyle kalmış meyveleri atmak istemedim Nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken bir zaman bir kafe de içtiğim üzüm suyu aklıma geldi*Kolay bir tarif Özellikle diyet yapanlar için ideal Canımız tatlı bir şey çektiğinde cips çikolataya güzel bir alternatif Bildiğiniz gibi midemiz sıvı şeyleri daha çabuk eritiyor Ben kendime az üzümle 300400 ml çıkacak kadar yaptım Siz daha fazla üzümle daha çok elde edebilirsiniz
Yeşil üzümleri iyice yıkıyoruz
Tencereye alıp yarım bardak kadar su ekliyoruz Arzuya göre daha fazlada su eklenebilir Üzümleri 2025 dakika iyice dağılana kadar kaynamaya bırakıyoruz Biraz soğuduktan sonra temiz bir tülbentle iyice süzüyoruz Üzüm suyumuz hazır
Bu aşamadan sonra eğer istersek tekrar tencereye alıp arzuya göre az daha su koyup biraz daha kaynatabiliriz Sıcaklığı geçtikten sonra dolaba kaldırabiliriz Tekrar kaynatmak daha uzun muhafaza edilebilmesi acısından iyi oluyor Ama bir iki gün içinde tüketilecekse bu aşamayı atlayabiliriz Afiyet olsun
*Yeşil taze üzüm
*Az su
Yeşil Üzüm Suyu Tarifi Yapılışı Bir haftadır dolapta yenilmeyen üzümler vardı Böyle kalmış meyveleri atmak istemedim Nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken bir zaman bir kafe de içtiğim üzüm suyu aklıma geldi*Kolay bir tarif Özellikle diyet yapanlar için ideal Canımız tatlı bir şey çektiğinde cips çikolataya güzel bir alternatif Bildiğiniz gibi midemiz sıvı şeyleri daha çabuk eritiyor Ben kendime az üzümle 300400 ml çıkacak kadar yaptım Siz daha fazla üzümle daha çok elde edebilirsiniz
Yeşil üzümleri iyice yıkıyoruz
Tencereye alıp yarım bardak kadar su ekliyoruz Arzuya göre daha fazlada su eklenebilir Üzümleri 2025 dakika iyice dağılana kadar kaynamaya bırakıyoruz Biraz soğuduktan sonra temiz bir tülbentle iyice süzüyoruz Üzüm suyumuz hazır
Bu aşamadan sonra eğer istersek tekrar tencereye alıp arzuya göre az daha su koyup biraz daha kaynatabiliriz Sıcaklığı geçtikten sonra dolaba kaldırabiliriz Tekrar kaynatmak daha uzun muhafaza edilebilmesi acısından iyi oluyor Ama bir iki gün içinde tüketilecekse bu aşamayı atlayabiliriz Afiyet olsun