Yeşil yumurtlayan tavuk!!! Tavuk Yeşil Yumurtladı Yeşil Yumurtlayan Tavuk Evet Sevgili Melek'lerim, gün geçmiyor ama bir acayip haber daha duymayalım Dün size 15 santimetrelik dev kelebek haberini snumuştuk Şu Anda ise daha da şaşılacak bir haber sunuyor ve yeşil yumurtlayan tavuk haberini sunuyoruz Evet evet yanlış okumadınız tavuk yeşil yumurtladı yani bende diyenlerin ve görenlerin yalancısıyımyesilyumurtlayantavuk5c547ef77f3f7alt 1549041395 1549041395 yesilyumurtlayantavuk5c547ef7b79ebyesilyumurtlayantavuk5c547ef7b79eb yesilyumurtlayantavuk5c547ef7b79eb Çanakkale Bayramiç ilçesi'nin, Zeytinli köyünde çiftçilikle geçimini karşılayan ve evinin bahçesinde mısır ve buğdayla senelerdir tavuk besleyen Hakan Sönmez (40), bir zaman önce kuluçkaya yatan tavuğunun altına birkaç yumurta bıraktı Ürettiği civcivleri büyüten Sönmez, geçen hafta bunlardan birinin birincil yumurtasının yeşil kabuklu olduğu görünce şaşkına döndü Hayatında başta yeşil kabuklu yumurta gördüğünü açıklayan Sönmez, yıllardır buğday ve mısırla tavuk beslediğini, şimdi 18 kanatlı hayvanının olduğunu söyledi Dışardan hiç tavuk almadığını ve kesintisiz kuluçkaya yatırarak kendilerinin ürettiğini anlatan Sönmez, şunları kaydetti: Geçen hafta yumurta biriktirmek için kümese gittiğimde yumurtaların arasında bir adet yeşil kabuklu buldum Hangisinin yumurtladığını birkaç gün daha sonra saptama edebildim; kendi yetiştirdiğim tavuklardan biri, ilk kez yumurtladı ve o da yeşil kabuklu oldu Bu tavuk, günaşırı yumurtluyor, şu esas kadar aynı renkte 3 yumurta oldudedi Güney Amerika Kökenli Irk Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Türker Savaş, ''Tavuklar içinde bu cins yumurtlayan 23 ahali var Bunlar bize ait yok, Güney Amerika kökenli Bunların en manâlı özelliği ayrıca yeşil yumurtlamaları ayrıca de kemiklerinin de aynı bir renkte olması'' dedi Savaş, bu tip yumurtaların diğerlerinden içerik yönünden hiç bir farkı bulunmadığını kaydetti
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.