iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Zeytin Tatlandırması Tarifi İçin Malzemeler
*Salından koparılmış işlenmemiş yeşil zeytin
*isteğe göre bir yemek kaşığı tuz
*limon tuzu
Yeşil Zeytin Tatlandırması Tarifi Yapılışı Yeşil zeytinlerimizi ister çarşılarda hazır makina kırıcılarda kırdıralım eğer imkanınız yoksa bir soda şişesinin altı ile tek tek kıralım Üzerine vurulunca yarılır Biz ona kırma deriz veya bir ucu sivri bıçakla birkaç yerinde çizelim (kiliste zeytin ağaçlarımız var halkın yarısı zeytincilikle uğraşır onun için hiç sorun olmadan çarşılarda zeytin kırıcılar var, makinaya atılıyor ve yandan kırılmış olarak çıkıyor ben orda yaptırdım) Sonra bir bidona dolduralım Zeytinlerimizi ve üzerine kadar su doldurup bekletelim ama hemen yiyecek kadar zeytinimizi ayıralım ama zeytinin tamamı bu ilk suyunda kalsın ilk acı suyu çok önemli zeytini korur bozulmaz, ama yiyeceğimiz kadar olanı alalım ve bir küçük kova gibi (boş yoğurt kovası uygun) İçine bırakalım ve günde en az dört beş kere suyunu değişelim Hatta daha sık yaparsak bu işlemi daha hızı tatlanır Bu işlem genelde iki gün sürer sonra bir tane zeytin yiyelim yenecek kıvama gelince artık suyunu değişmeyelim ve zerine bozulmasın diye bir yemek kaşığı limon tuzu ve bir yemek kaşığı tuz atalım Kahvaltı kasemize koyarken zeytinyağı nar ekşisi ve pul biberle tatlandıralım Bu işlemi tatlanmış zeytinimiz bitince hemen tekrarlayalım Zeytinin hepsini tatlandırırsak tüketimi ağır olursa biraz yumuşama riski çok fazla ama ilk acı suyunda kalırsa daha uzun süre kalıyor Afiyet olsun
*Salından koparılmış işlenmemiş yeşil zeytin
*isteğe göre bir yemek kaşığı tuz
*limon tuzu
Yeşil Zeytin Tatlandırması Tarifi Yapılışı Yeşil zeytinlerimizi ister çarşılarda hazır makina kırıcılarda kırdıralım eğer imkanınız yoksa bir soda şişesinin altı ile tek tek kıralım Üzerine vurulunca yarılır Biz ona kırma deriz veya bir ucu sivri bıçakla birkaç yerinde çizelim (kiliste zeytin ağaçlarımız var halkın yarısı zeytincilikle uğraşır onun için hiç sorun olmadan çarşılarda zeytin kırıcılar var, makinaya atılıyor ve yandan kırılmış olarak çıkıyor ben orda yaptırdım) Sonra bir bidona dolduralım Zeytinlerimizi ve üzerine kadar su doldurup bekletelim ama hemen yiyecek kadar zeytinimizi ayıralım ama zeytinin tamamı bu ilk suyunda kalsın ilk acı suyu çok önemli zeytini korur bozulmaz, ama yiyeceğimiz kadar olanı alalım ve bir küçük kova gibi (boş yoğurt kovası uygun) İçine bırakalım ve günde en az dört beş kere suyunu değişelim Hatta daha sık yaparsak bu işlemi daha hızı tatlanır Bu işlem genelde iki gün sürer sonra bir tane zeytin yiyelim yenecek kıvama gelince artık suyunu değişmeyelim ve zerine bozulmasın diye bir yemek kaşığı limon tuzu ve bir yemek kaşığı tuz atalım Kahvaltı kasemize koyarken zeytinyağı nar ekşisi ve pul biberle tatlandıralım Bu işlemi tatlanmış zeytinimiz bitince hemen tekrarlayalım Zeytinin hepsini tatlandırırsak tüketimi ağır olursa biraz yumuşama riski çok fazla ama ilk acı suyunda kalırsa daha uzun süre kalıyor Afiyet olsun