iltasyazilim
FD Üye
Bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirin
Malzemeler
1 adet normal bayat ekmek
Aldığı kadar un
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1’er demet maydanoz ve taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Ekmeği dilimleyip bir kaba alın ve üzerine su dökerek ıslatın Yumuşadıktan sonra elinizle sıkarak suyunu süzün Üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın Diğer taraftan kıymayı sıvıyağ ile kavurun Üzerine kıyılmış taze soğan, maydanoz ve zeytinleri ekleyin Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir iki çevirip ocaktan alın Hazırladığınız hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar açıp içlerine hazırladığınız harçtan koyun Yarım daire şeklinde kapatın Çok az yağ sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın
Malzemeler
1 adet normal bayat ekmek
Aldığı kadar un
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1’er demet maydanoz ve taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Ekmeği dilimleyip bir kaba alın ve üzerine su dökerek ıslatın Yumuşadıktan sonra elinizle sıkarak suyunu süzün Üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın Diğer taraftan kıymayı sıvıyağ ile kavurun Üzerine kıyılmış taze soğan, maydanoz ve zeytinleri ekleyin Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir iki çevirip ocaktan alın Hazırladığınız hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar açıp içlerine hazırladığınız harçtan koyun Yarım daire şeklinde kapatın Çok az yağ sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.