Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yeşilay haftası ile ilgili tiyatro

yeşilay haftası ile ilgili tiyatro

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
yeşilay ile ilgili tiyatro
yeşilay haftası hakkında tiyatro
yeşilay haftası ile ilgili tiyatro metni
yeşilay haftası ile ilgili tiyatro oyunu

YEMEK YEMEK İÇMEK YASAKLANMIŞ
İki adam iki taraflı oturur Birinin elinde sigara vardır
I ADAM: Valla, canım kardeşim Yaşamak istiyorsan önce benim söylediklerimi dinleyeceksin

II ADAM: Abi dinlerim Sen ne söylersen yaparım Kelimesi kelimesine senin söylediklerine uyarım

I ADAM: Sağ ol Senin iyiliğin için O elindeki nedir o?

II ADAM: Sigara

I ADAM: Ha! Önce onu bırakacaksın Yaşamak istiyorsan sigara içmek şüphesiz yasak

II ADAM: Bırakırım Sigarayı bırakırım (Elindeki sigarayı önündeki küllüğe söndürür) Buyrun bırakıyorum

I ADAM: Çok güzel!

II ADAM: Bak ne yapıyorum bak Allah aşkına söndürdüm bitti Bıraktım

I ADAM: Bundan sonra da içmeyeceksin

II ADAM: İçmiyorum Bıraktım (Derin derin nefes alır) Nefesim açıldı yahu! Valla çok iyi geldi sigarayı vazgeçmek Zaten sigara manâlı değildi Ben defalarca içmiyorum oysa sigarayı Daha fazla alkol içiyorum

I ADAM: Amaaaaaan ! Alkol de mi içiyorsun?

II ADAM: He yaa İçiyorum Haftada bir iki defa bir büyük götürüyorum

I ADAM: Vay vay vay vay vay ! Yani sen gidicisin

II ADAM: Nereye gidiyorum?

I ADAM: Aramızdan ayrılıyorsun

II ADAM: Yok ben muhabbetinizden memnunum İstersen beraber kafayı çekeriz

I ADAM: Hayır yani o kadar değil! Terki diyar ediyorsun

II ADAM: Efendim?

I ADAM: Yani dünya değiştiriyorsun, dünya! Alemi berzahtan alemi ervaha göç

II ADAM : Hı?

I ADAM: Yolculuk, seyahat

II ADAM: Neyle gidiyoruz?

I ADAM: Dört kolluyla

II ADAM: Nasıl bir şey?

I ADAM: Böyle ince, uzun, ahşap, yeşil örtüsü var Üzerinde ayeti kerime yazıyor Eski yazı

II ADAM: Haaaa! Suudi Arabistan Hava Yolları
1
I ADAM: (Güler) Gibi de Bu benim dediğim karada gidiyor

II ADAM: Heee! Bu karayolları yani

I ADAM: Böylece de denebilir Önünde de böyle siyah cübbe giymiş, beyaz sarıklı bir bey gidiyor Nur yüzlü böyle Huşu içersinde son vazifesini yerine getiriyor

II ADAM: Pilot

I ADAM: Eh! Bir bakıma o da onun pilotu Geniş bir alana geliyorsunuz

II ADAM: Hava alanı

I ADAM: Çukura iniliyor Çukura yumuşak iniş yapıyorsun Kıbleye içten yatıyorsun, üzerini örtüyorlar Cümbür Cemaat gidiyor Bir tek o senin pilot kalıyor O seni tavsiye ediyor Sesi alınca da duasını yapıyor, gidiyor Bu birinci kısım İkinci kısmın başında bir kız çocuğu bakkala gidiyor Bakkaldan şeker alıyor, yağ alıyor, irmik alıyor, fıstık alıyor Eve gidiyor Evde bakır tencerede yağ kızıyor Fıstıklar pembeleşene dek pişiriliyor giderken şerbetimizi yapıyoruz İrmiği salıyoruz Haydaaaaaaaa! (Karıştırır gibi yapar)

II ADAM: Abi yahut sen benim öleceğimi mi dokundurma etmeye çalışıyorsun?

I ADAM: Nasıl anladın yaa, vallahi tebrik ederim (Elini sıkar) Yani şu kadarcık ima ettim Havada kapıyorsun be! Helal olsun

II ADAM: Sigarayı vazgeçmek iyi geldi ya! Zihnim açıldı zihnim

I ADAM: Yaaa! Anladın

II ADAM : Içki kötü oldu ama

I ADAM: Niye ama?

II ADAM : Eğlencelerde bir iki duble çok iyi gidiyordu be abi

I ADAM: Artık içilmeyecek Yaşamak istiyorsan içki, sigara, gece hayatı kuşkusuz yasak

II ADAM: İçmeeeem Evden dışarı çıkmam Otururum evimde bakımlı gizli!

I ADAM: Ohhhhh!

II ADAM: Yakarım mangalımı cız bız iki parça et

I ADAM: Eyvah yazık eyvah yazık ızgara et?

II ADAM: E Izgara et

I ADAM: Naaaptın sen yaaa En iyisi intihar et

II ADAM: Niye, intihar et ızgara etten daha mı lezzetlidir?

I ADAM: Hayır pek yok Et diye bir şey değil

II ADAM: Var canım, bizim kasapta ağzına dek batmış

I ADAM: Böylece var da yani senin için değil
2
II ADAM: Heee geçen ayki parayı vermedik diye vermiyor hain kasap

I ADAM: Öyle demiyorum Sen eti unut

II ADAM: Efendim?

I ADAM: Bu bir yooook

II ADAM: Nasıl değil?

I ADAM: Et yok Pek farz et

II ADAM: Heeee masusçuktan yani

I ADAM: Et yokmuş gibi davran Sen et obur olarak yaratılmamışsın Sen ot obursun ot çok yemek yiyen

II ADAM: Neyim?

I ADAM: Ot çok yemek yiyen Sen yeşile yayıl

II ADAM: Yayıl derken… Ben azıcık geç anlıyorum lakin sen bana inek mi aramak istiyorsun?

I ADAM: Estağfurullah kardeşim Ben sana otla demiyorum oysa Topla diyorum Mevsimine göre ıspanak, pırasa, semizotu lahana

II ADAM: Bundan sonradan iyisi mi sucuk, salam, sosis yerim

I ADAM: Yiyemezsin Sen adamı deli edersin Sende mantık da yok be kardeşim Sen keza yaşamak istiyorsun Keza neler yemek yemek istiyorsun Bunları yiyemezsin

II ADAM: Bunları yiyemiyorum fakat abi zaten Bizim hanımdan fırsat kalıyor mu? Geliyor önümde ne doluysa hepsini hüpletiyor Kendi götürüyor, yiyor Biz kalıyoruz işte

I ADAM: Yenge çok yemek yiyen mu?

II ADAM: Değil gebe

I ADAM: Ha! Tamamlanmış, o süre Benim söylediklerime aynen uyacaksın Bu söylediklerimin tümü yasak Ben sana yaşaman için yapman gereken şeyleri söylüyorum

II ADAM: Hayır efendim yapmamam gereken şeyleri söylüyorsun Alkol, sigara, gece hayatı, sucuk, salam, sosis

I ADAM: İşte bütün bunlar yasaklanmiş

II ADAM: Yaşamanın ne anlamı kaldı o zaman? Yeme, içme, eğlenme Sen ne biçim doktorsun be?
I ADAM: Ben hekim değilim oysa
II ADAM: Nesin sen?
I ADAM: Ben mahallenin yeni muhtarıyım kardeş
II ADAM: Hay Allah iyiliğini versin Ben de sabah beri hekim diye hepsini bir bir gözden geçiriyorum( Birazcık düşünür) Fakat düşündüm de söylediklerin fazla içten Bundan daha sonra sigara, alkol ve zararlı ne varsa hepsinden kurtulacağım Artık sağlıklı günler beni bekliyor Umarım siz de bu günün anısına bu güzel kararları alır, yarınlarınıza sağlıkla ve umutla bakarsınız *

858,498Konular
982,059Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt