iltasyazilim
FD Üye
Yeşilli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*1 adet kuru soğan
*1 havuç
*1 kase haşlanmış bezelye
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*Maydanoz
*Dere otu
*Nane
*2 adet kesme şeker
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
*Tuz
*Zeytinyağı veya tereyağ arzuya göre
*3 su bardağı su veya tavuk suyu
Yeşilli Pilav Tarifi Yapılışı Soğanı ve havucu doğrayıp yağda öldürüyoruz ,üzerine yıkanmış pirinçleri de katarak 2 3 dakika kavuruyoruz ,daha sonra suyu ekleyip tuz, kuş üzümü, haşlanmış bezelye, şekeri ve tarçını da atarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz ,altını kapatınca ince ince doğradığımız nane ,maydanoz, dereotu ilave edip karıştırdıktan sonra biraz dinlendirip servis edebiliriz, afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*1 adet kuru soğan
*1 havuç
*1 kase haşlanmış bezelye
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*Maydanoz
*Dere otu
*Nane
*2 adet kesme şeker
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
*Tuz
*Zeytinyağı veya tereyağ arzuya göre
*3 su bardağı su veya tavuk suyu
Yeşilli Pilav Tarifi Yapılışı Soğanı ve havucu doğrayıp yağda öldürüyoruz ,üzerine yıkanmış pirinçleri de katarak 2 3 dakika kavuruyoruz ,daha sonra suyu ekleyip tuz, kuş üzümü, haşlanmış bezelye, şekeri ve tarçını da atarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz ,altını kapatınca ince ince doğradığımız nane ,maydanoz, dereotu ilave edip karıştırdıktan sonra biraz dinlendirip servis edebiliriz, afiyet olsun