Zayıfladıktan sonra ekranlardan uzak kalan Yeşim Ceren Bozoğlu organ bağışıyla sıhhatine kavuşanlarla bir araya geldi.
Yeşim Ceren Bozoğlu, organ nakli konusunda düzenlenen farkındalık aktifliğine katıldı. Organ bağışında bulunmanın hayatta en çok yapmak istediği şey olduğunu söyleyen Yeşim Ceren Bozoğlu, "Şans Ver girişimi kapsamında ben de organlarımı bağışlamış olacağım. O yüzden heyecanlı ve memnunum. Tüm organlarımı bağışlayacağım lakin bugün düzenlenen aktiflikte sevgili hekimimiz Prof. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekip arkadaşlarından organ bağışı ile alakalı değerli haberler de öğrendik.
Devletimizde çok çokça organ bekleyen hasta var. Türk beşerinin yardımsever ve düzgün kalpli özelliği ile organ bağışını herkes yapabiliyor ve bağış kartını alabiliyor. Lakin öğrendiğimiz üzere organ bağışında asıl sorun, vasiyet sorunu. Vefat durumundan sonra ailenin onayı yoksa, organ bağışı kartının bulunması bir şey tabir etmiyor. O yüzden bugün burada Talih Ver Girişimi'ne dikkat çekerek 'Organlarını bağışla lakin vasiyetini de ailene onaylat' diyoruz."
"DOKTORLUK KUTSAL MESLEK"
Yıllar evvel yayınlanan Hekimler serisinde hekimi canlandırdığını da hatırlatan Bozoğlu, "Biz o hikayeleri anlatarak toplulukta bir farkındalık yaratabiliyorsak ne mesrur lakin burada sahiden yapılan işin çok kutsal olduğuna inanıyorum. Hayatın devamlılığını sağlamaktan daha kıymetli bir şey yok. Doktorluk ve hocalık benim için kutsal olan iki meslek" dedi.