Demir kaynağı besinler : Al et, sakatatlar, yumurta, kurubaklagiller, pekmez, kabuklu yemişler ( ceviz, fındık, badem vb.), kuru ve taze meyveler ( kuru meyvelerin demir içeriği daha yüksektir.)
Demir eksikliği tanısıalmış olan kimselerin bu besinleri münhasıran tüketmesinde yarar var. Tabi demir emilim konusunda da dikkatli olmakta yarar var mahsusen al et ve C vitaminin ( askorbik asit) birlikte tasarrufu kıymet taşımaktadır. Zira C vitamini demir emilimini artırmaktadır; gelgelelim C vitamini nankör bir vitamin olduğu iin hava ile temasında ve beskleme vadesinde vitamin kayıpları oluşacağı için al et tüketilirken üzerine limon sıkılmasında ve bol mevsim yeşillikleriyle birlikte tüketilmesinde son aşama yarar vardır. Başkaca süt kümesi besinlerin ( yoğurt, ayran vb.) ve çayın et tüketiminden en az 2 saat sonra tüketiminde yarar vardır.