Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yetişkinlerde demir eksikliği anemisi (dea) ve beslenme

Yetişkinlerde demir eksikliği anemisi (dea) ve beslenme
0
125

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
120076.jpg
120076.jpg
Demir eksikliği memleketimizde ise sıkça görülen bir sıhhat meselesidir. Bu tanıyı almış olan şahıslarda tabip tarafından tedavi uygulanırken yeniden beslenme meydanında da desteklenmesinde son aşama yarar vardır. Öncelikle demir kaynağı besinlerin bilinmesi ve sonra bu besinlerin vücuttaki ilevini tammalaması yani yanlışsız ve yerinde bir formda emilmesi gerekmektedir.

Demir kaynağı besinler : Al et, sakatatlar, yumurta, kurubaklagiller, pekmez, kabuklu yemişler ( ceviz, fındık, badem vb.), kuru ve taze meyveler ( kuru meyvelerin demir içeriği daha yüksektir.)

Demir eksikliği tanısıalmış olan kimselerin bu besinleri münhasıran tüketmesinde yarar var. Tabi demir emilim konusunda da dikkatli olmakta yarar var mahsusen al et ve C vitaminin ( askorbik asit) birlikte tasarrufu kıymet taşımaktadır. Zira C vitamini demir emilimini artırmaktadır; gelgelelim C vitamini nankör bir vitamin olduğu iin hava ile temasında ve beskleme vadesinde vitamin kayıpları oluşacağı için al et tüketilirken üzerine limon sıkılmasında ve bol mevsim yeşillikleriyle birlikte tüketilmesinde son aşama yarar vardır. Başkaca süt kümesi besinlerin ( yoğurt, ayran vb.) ve çayın et tüketiminden en az 2 saat sonra tüketiminde yarar vardır.

 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt