Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

YGS Başvuru Şartları

YGS Başvuru Şartları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2019 YGS Başvuru Koşulları,2019 YGS Tatbik işlemleri,YGS Başvuru Formu şartları 2019,2019 YGS Uygulama Klavuzu

2019 yılı YGS Tatbik işlemleri 3 19 ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır YGS dilekçe şartlarını taşıyan adaylar başvurabilirler

2019 YGS Tatbik Koşulları

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2019ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) başvurabilirler

* 20102019 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler,

* Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,

* Ortaöğretim kurumlarının dıştan tamamlama sınavlarına girenler,

* Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar,

* Ortaöğrenimlerini tanıdık olmayan ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

Hem durumları yukarıdakilerden birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar ile TC yükseköğretim kurumlarından disiplin suçu nedeniyle kaydı silinenler de 2019ÖSYS ’ye başvurabilirler fakat bu adaylar, 2019ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler Ama doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni edinmek suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerin 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler *