iltasyazilim
FD Üye
Yılbaşı Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı su süt karışımı
*Yarım su bardağı süt
*150 gr eritilmiş margarin tereyağı karışımı
*1 çorba kaşığı mahlep
*1 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
*750 gr un
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı damla çikolata ( isteğe bağlı )
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru incir
*1 çay bardağı ceviz yada badem
Yılbaşı Ekmeği Tarifi Yapılışı Toz maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı ılık su süt karışımını 10 dakika mayalandırma yapıyoruz
Yarım su bardağı ılık sütle şekeri eritiyoruz
Eritilmiş margarin tereyağı karışımını süte ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıyoruz karışıma ekliyoruz
Ön maya yaptığımız mayayı da ekleyip hepsini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz
Kabaran hamura tüm kuru meyveleri ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz
İstediğimiz şekli verip 30 dakika tepsi mayalandırması yapıyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
*1 paket toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı su süt karışımı
*Yarım su bardağı süt
*150 gr eritilmiş margarin tereyağı karışımı
*1 çorba kaşığı mahlep
*1 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
*750 gr un
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı damla çikolata ( isteğe bağlı )
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru incir
*1 çay bardağı ceviz yada badem
Yılbaşı Ekmeği Tarifi Yapılışı Toz maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı ılık su süt karışımını 10 dakika mayalandırma yapıyoruz
Yarım su bardağı ılık sütle şekeri eritiyoruz
Eritilmiş margarin tereyağı karışımını süte ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıyoruz karışıma ekliyoruz
Ön maya yaptığımız mayayı da ekleyip hepsini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz
Kabaran hamura tüm kuru meyveleri ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz
İstediğimiz şekli verip 30 dakika tepsi mayalandırması yapıyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN