Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yılbaşı Ekmeği Tarifi

Yılbaşı Ekmeği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yılbaşı Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı su süt karışımı
*Yarım su bardağı süt
*150 gr eritilmiş margarin tereyağı karışımı
*1 çorba kaşığı mahlep
*1 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
*750 gr un
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı damla çikolata ( isteğe bağlı )
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru incir
*1 çay bardağı ceviz yada badem

Yılbaşı Ekmeği Tarifi Yapılışı Toz maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı ılık su süt karışımını 10 dakika mayalandırma yapıyoruz
Yarım su bardağı ılık sütle şekeri eritiyoruz
Eritilmiş margarin tereyağı karışımını süte ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıyoruz karışıma ekliyoruz
Ön maya yaptığımız mayayı da ekleyip hepsini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz
Kabaran hamura tüm kuru meyveleri ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz
İstediğimiz şekli verip 30 dakika tepsi mayalandırması yapıyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,096Kullanıcılar
clemSon üye
Üst Alt