Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılbaşı gecesinde alkol zehirlenmesi

Yılbaşı gecesinde alkol zehirlenmesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Yılbaşı gecesinde alkol tüketimine uyarı!

Yılbaşı gecelerinde içki sınırını aştıktan sonradan karşılaşılacak en önemli sağlık sorunlarından biri alkol zehirlenmesidir

Şayet aşırı içki alınıyorsa aşağıdaki uyarılara dikkat edin:

İçkiden zehirlenme dediğimiz koşul, hastane yatışını hatta bilinç kaybı ve öteki hayati değerlerdeki bozulmalar, yoğun bakım yatışını gerektirebiliyor

Eğer alımdan daha sonra ilk bir saat içinde hastaneye uygulama yapılırsa mide yıkanabilir

Eğer düşme hikayesi varsa kafada ya da vücudun diğer taraflarında kırık veya diğer travmalar oluşmuş olabilir

Kan şekeri düşebileceğinden kontrol edilir ve damardan gerekirse şekerli sıvılar verilir

Hipotermi denilen beden ısısı düşüklüğü olabiliyor Bu durumda kişiyi ısıtmak gerekiyor tansiyon düşüklüğü ve yürek ritim bozuklukları gelişebiliyor

Kanda elektrolit ve asitbaz dengesizliği oluşabiliyor Kanda bakılan değerlere kadar yerinde çare düzenleniyor

bazı ilaçlar içki ile birlikte alındığında bağlı etkileri artıyor Bilhassa yaşlı hastalarda bu daha keskin oluyor En iyisi hap kullanan kişinin alkol almaması

Içki alımından sonra reaksiyon zamanı uzuyor ve değerlendirme kusuru gelişiyor Mümkün bir kazadan kaçınmamız için araç kullanmamamız gerekiyor

Bu gibi acele durumlarda sevdiklerinize en güvenilir şekilde yardım edebilmek için 4449724 nolu telefonu arayarak hekimlerden yardım alabilirsiniz

Dr CANAN AKINCI *

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt