
Yılbaşı sofrası için hala karar veremeyenler var mı?
Buzdolabının demirbaşı peynir ve yanına ekleyeceğiniz kolay birkaç materyal ile lezzet bombaları yaratabilirsiniz.
Masanıza alternatif olabilecek peyniri sizler için en hoş tarifler ile derledik.
1. Çıtır çıtır kabaklar ile başlangıç...
Peynirli Kabak Dilimleri:
Materyaller:
[*]
500 gr Kabak
[*]
1 su bardağı un
[*]
Rende kaşar peyniri
[*]
Zeytinyağı
[*]
Tuz
[*]
Sarımsak tozu
[*]
Pul biber
Kabakları 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın. Derin bir kasede un, pul biber, sarımsak tozu ve tuzu karıştırın. Doğradığımız kabak dilimlerini içine atıp harmanlayın. Başka tarafta fırın tepsisine pişirme kağıdını serin ve dilim kabakları üzerine dizin. Kabaklar biraz pişince fırından alıp, üzerine kaşar peynirlerini serpiştirip tekrar fırınlayın. Kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
2. Renkli biberler ile sofran renklenecek!
Fırında Peynir Dolması:
Materyaller:
[*]
Renkli biberler
[*]
Lor peyniri
[*]
Rende kaşar
[*]
Pul biber
[*]
Maydanoz
Biberleri ortadan ikiye bölüp, temizleyin. Farklı bir kasede peynirleri karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp içerisine ek edin. Akabinde maydanozları ekleyin. Biberlerin içlerine karışımı doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Peynirler hafif kızarana kadar 180 derece fırında pişirin.
3. Yılbaşı renkleri ile uyumlu peynir topları!
Baharatlı Peynir Topları:
Materyaller:
[*]
Ezine peyniri
[*]
Labne peyniri
[*]
Lor peyniri ve dilediğiniz peynirler
[*]
Pul biber
[*]
Nane
[*]
Kekik
[*]
Kıyılmış maydanoz
Tüm peynirleri karıştırın ve yeterlice ezin. Karıştırdığınız karışımdan eliniz ile ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın. Yuvarladığımız peynir toplarını farklı başka baharatlara bulayıp, servis tabağına dizin.
4. Yeni yıla sağlıklı girin.
Beyaz Peynirli Yeşillik Salatası:
Gereçler:
[*]
Marul
[*]
Roka
[*]
Domates
[*]
Maydanoz
[*]
Beyaz peynir
[*]
Şeftali dilimleri
[*]
Tuz
[*]
Limon
[*]
Zeytinyağı
Yeşillikleri iri iri doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Domatesleri dilimleyip tüm materyalleri karıştırın. Peynirleri en üste serpiştirin. Başka bir kasede limon, tuz ve zeytin yağını karıştırıp, salatanın üzerine dökün. Şeftali dilimleri ile süsleyerek servis edin.
5. Bu tanım için bol bol cips alman gerekecek!
Ispanaklı ve Peynirli Taban Sos:
Materyaller:
[*]
300 gr ıspanak
[*]
Rende kaşar peyniri
[*]
Lor peyniri
[*]
Tuz
[*]
Karabiber
Ispanakları sıcak su ile çok az haşlayıp içerisine tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış ıspanakları rondo ile püre haline getirin. Ispanakları fırın kabına aktarıp, üzerine lor peynirini ve rende kaşarı ekleyin. Kaşarlar eriyene kadar pişirin. Cips ile servis edin.
6. Tek lokmalık lezzet bombaları...
Peynirli Minik Domatesler:
Materyaller:
[*]
Cherry domates
[*]
Beyaz peynir
[*]
Pul biber
[*]
Maydanoz
[*]
Nane yaprakları
Domateslerin içlerini çay kaşığı ile boşaltın. Peynirleri ezip, içerisine ince ince kıyılmış maydanoz ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Domateslerin içlerini bu karışım ile doldurun. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
7. Şık sofraların en pratik lezzeti...
Füme Etli Peynirler:
Gereçler:
[*]
8-10 dilim dana füme et
[*]
Mozzarella yada dilediğiniz bir peynir
[*]
9-10 adet mantar
[*]
4-5 adet sivri biber
[*]
Zeytinyağı
[*]
Maydanoz
[*]
Tuzlu bisküviler
[*]
Tuz
[*]
Karabiber
Mantarları ve biberleri minik doğrayıp, sıvı yağ ile soteleyin. Füme etlerin içerisine dilediğiniz peynirleri ve mantarlı karışımı ekleyip, sarın. Çöp şiş ile sabitleyip tavada 1-2 dakika pişirin. Tuzlu bisküvilerin üzerine servis edin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
8. Şunların tatlılığına bak!
Kuru yemişli Peynir Topları:
Malzemeler:
[*]
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
[*]
Çubuk kraker
[*]
Ceviz içi
[*]
Kırılmış fındık
Peynirleri ezip, eliniz ile yuvarlayın. Peynir toplarının bir kısmını cevize, bir kısmını kırılmış fındıklara bulayın. Çubuk krakerlere geçirip, servis tabağına dizin.
9. Bu tanım masanda kesinlikle olmalı!
Karamelli ve Peynirli Taban Sos:
Malzemeler:
[*]
1 paket krem peynir
[*]
1 paket labne
[*]
Hazır karamel sos
[*]
Yulaflı bisküvi
[*]
Dilediğiniz meyveler
Krem peynir ve labne peyniri karıştırın ve içerisine karamel sosu ekleyin. Bisküvileri rondo ile çekin. Meyveleri dilimleyip evvel sosa, akabinde bisküvilere batırarak servis edin.
10. Bu bildiğin makarnalardan değil, sünen peyniri buradan size yol olur!
Bol Peynirli Fırın Makarna:
Gereçler:
[*]
1 paket makarna
[*]
Rende kaşar peynir
[*]
Kıyılmış maydanoz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
11. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...
Hindistan Cevizli Bol Peynirli Cheesecake:
Gereçler:
[*]
2.5 su bardağı Hindistan cevizi
[*]
1 çorba kasığı tereyağı
[*]
200 gram labne peyniri
[*]
1 paket vanilya
[*]
2 su bardağı toz şeker
[*]
4 çorba kaşığı un
[*]
2 adet yumurta
[*]
1 su bardağı süt
[*]
1 su bardağı krema
Geniş bir kapta Hindistan cevizini ve labneyi karıştırın. Akabinde yumurtayı, sütü, vanilyayı, şekeri, tereyağını, unu ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kelepçeli fırın kalıbını yağlayın. Karışımı içine boşaltın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kremayı, 1 çorba kaşığı şekerle çırpın. Fırından çıkan cheesecake'i soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini bu krema ile kaplayın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
12. Bu külahlara en çok meskenin minikleri sevinecek!
Peynir Dolgulu Külah Böreği:
Materyaller:
[*]8 modül milföy hamuru
İç harcı İçin:
Beyaz peynir
Krem peynir
Maydanoz
Pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
13. Sıcak sıcak peynir toplarının devamını kesinlikle isteyecekler...
Kızarmış Peynir Topları:
Gereçler:
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı kaşar
Pul biber
Maydanoz
Zeytinyağı
2 adet yumurta
2 kase un
2 kase galeta unu