nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Sizlere yapımı fazla basit bir yılbaşı hindisi tarifi saptamak istiyorumBeğeneceğiniz nefis bir lezzet yeni yıl için olmasa bile çocuklarınız bu hindi tarifine bayılacaklar muhakkak olabilirsinizFarklı bir lezzet arıyorsanız mutlaka sizlerle paylaşacağım hindi tarifini denemelisiniz
Yılbaşı Hindisi İçin Malzemeler;
İki su bardağı tavuk suyu ya da su
İki kaşık zeytinyağı
Yarım limon
İki diş sarımsak
Tuz, karabiber ve bir tane istediğiniz büyüklükte tüm hindi
Hepsini görmek için tıklayın
Eğer özel hindi rosto için kullanılan fırın tepsiniz yoksa, hindinin sığacağı büyüklükte fırın tepsisi ve tepsinin içine pasta soğutmak için kullandığımız teli koyuyoruz, hindiyi bu telin üstünde rosto yapın
başta hindiyi temizleyip soğuk suda yıkıyoruz Hazırladığımız tepsiye alıyoruz, içine sarımsak ve yarım limon yerleştirin
Dilerseniz pişerken artı dağılmaması için rusto yaparken kullanılan ip fileyi geçirin
Hindinin üzerine birazcık zeytinyağı sürüyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz Tepsinin içine 2 kadeh tavuk suyu ya da su ekliyoruz Tepsiyi folyu ile hafif kapatıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz Her 45 dakika bir kepçeyle tepsideki sudan alıp hindinin üzerine döküyoruz Bitmiş üstüne örtüp pişirmeye devam ediyoruz Hindinin büyüklüğüne kadar pişme süresi değişmektedir
Hindinin pişmesine yakın derisinin çıtır olmasını isterseniz üstüne birazcık margarin veya tereyağı sürün ve folyoyu açın, son yarım saat değin üzeri açık pişerse daha iyi kızarır Dilimlemeden önce 1015 dakika bekleyin, fırından hemen çıktığında dilimlerseniz içinin suyunu bırakır ve yerken et kuru olacağını unutmamalısınızKolay gelsin sevgili hanımlar *
Yılbaşı Hindisi İçin Malzemeler;
İki su bardağı tavuk suyu ya da su
İki kaşık zeytinyağı
Yarım limon
İki diş sarımsak
Tuz, karabiber ve bir tane istediğiniz büyüklükte tüm hindi
Hepsini görmek için tıklayın
Eğer özel hindi rosto için kullanılan fırın tepsiniz yoksa, hindinin sığacağı büyüklükte fırın tepsisi ve tepsinin içine pasta soğutmak için kullandığımız teli koyuyoruz, hindiyi bu telin üstünde rosto yapın
başta hindiyi temizleyip soğuk suda yıkıyoruz Hazırladığımız tepsiye alıyoruz, içine sarımsak ve yarım limon yerleştirin
Dilerseniz pişerken artı dağılmaması için rusto yaparken kullanılan ip fileyi geçirin
Hindinin üzerine birazcık zeytinyağı sürüyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz Tepsinin içine 2 kadeh tavuk suyu ya da su ekliyoruz Tepsiyi folyu ile hafif kapatıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz Her 45 dakika bir kepçeyle tepsideki sudan alıp hindinin üzerine döküyoruz Bitmiş üstüne örtüp pişirmeye devam ediyoruz Hindinin büyüklüğüne kadar pişme süresi değişmektedir
Hindinin pişmesine yakın derisinin çıtır olmasını isterseniz üstüne birazcık margarin veya tereyağı sürün ve folyoyu açın, son yarım saat değin üzeri açık pişerse daha iyi kızarır Dilimlemeden önce 1015 dakika bekleyin, fırından hemen çıktığında dilimlerseniz içinin suyunu bırakır ve yerken et kuru olacağını unutmamalısınızKolay gelsin sevgili hanımlar *