iltasyazilim
FD Üye
yeni yıl hindisi nasıl yapılır
yeni yıl hindisi nasıl pişirilir
yeni yıl hindisi tarifi
yılbaşı hindisi Malzemeler
1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 nehir bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç 2 doluca yemek yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 çorba kaşığı kuş üzümü 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
yeni yıl hindisi Yemeğin Tarifi
Ilk Kez kasaptan aldığınız orta tepe hindiyi en ince ayrıntısına kadar yıkayıp, süzün Bambaşka bir yerde soğanları rendeleyin Sarımsakları dövün ya da ufak küçük doğrayın İçine 2 limon suyunu ek edin Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri en ince ayrıntısına kadar karıştırın Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edin Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin Sosun arta kalanını saklayın Ertesi gün fırın tepsisini akışkan yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin Kalan sosu bir defa daha hindinin üstüne sürün Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin ANEKDOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun *
yeni yıl hindisi nasıl pişirilir
yeni yıl hindisi tarifi
yılbaşı hindisi Malzemeler
1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 nehir bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç 2 doluca yemek yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 çorba kaşığı kuş üzümü 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
yeni yıl hindisi Yemeğin Tarifi
Ilk Kez kasaptan aldığınız orta tepe hindiyi en ince ayrıntısına kadar yıkayıp, süzün Bambaşka bir yerde soğanları rendeleyin Sarımsakları dövün ya da ufak küçük doğrayın İçine 2 limon suyunu ek edin Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri en ince ayrıntısına kadar karıştırın Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edin Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin Sosun arta kalanını saklayın Ertesi gün fırın tepsisini akışkan yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin Kalan sosu bir defa daha hindinin üstüne sürün Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin ANEKDOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun *