Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yılbaşı menüleri

yılbaşı menüleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bu yılbaşında leziz mi lezzetli yemekleri bir araya getirerek olağanüstü bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Sizin için hazırladığımız yeni yıl menüsü ile sofralarınız şenlenecek Yılbaşının olmazsa olmaz yemeği hindiden, ağzınızı tatlandıracak enfes kurabiye tarifine kadar her şey burada!


Yeni Yıl hindisi

Malzemeler
1 adet hindi (78 kiloluk)
1 adet portakalın suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 adet limon, portakal veya rendelenmiş yeşil elma
1 yemek kaşığı bal
İç pilav için:
4 adet kuru soğan
4 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı kuş üzümü
4 çorba kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı tarçın
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 su bardağı hindi suyu
3 su bardağı su
2 nehir kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
İki avuç kestane (Kestanenin artı olmaması için hindi yanında ya da yalnızca iç pilavda kullanın)

Garnitür için:

brüksel lahanası
Havuç
Taze patates
İstediğiniz dek kestane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sarımsak
Kırmızıbiber

Hazırlanışı: Temizlenmiş ve tütsülenmiş hindinin içine, 1 adet dörde ayrılmış portakalı ve 1 adet soğanı lezzet vermesi için yerleştirip derin bir tencere içinde haşlayın (Portakal yerine 1 adet rendelenmiş elma da kullanılabilir)

Soğan ve portakalı çıkartıp haşlanmış hindiyi tepsiye yerleştirin Sosu için, tuz, karabiber, 1 limonun suyu, 1 portakalın suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık erimiş tereyağı ve 1 kaşık balı karıştırarak sos yapın Sosu hindinin üzerine döküp elenle en ince ayrıntısına kadar ovalayın Üstünü alüminyum folyoyla kaplayıp, 1 gece evvelden marine edin Ertesi akşama dek 23 saatte bir, sosuyla ovarak marine etmeye devam edin 200 dereceye ayarlanmış fırında, üstü folyoyla kaplanmış şekilde, kızarıncaya dek 2 saat pişirin Fırının kapağını açıp, folyoyu çıkartın

Hindinin haşlanmış suyuna normal su ek ederek, 45 bardak suya tamamlayıp, tepsinin içine hindinin üzerine dökün Fırın ayarını 180 dereceye indirip, folyosuz olarak 2 saat daha pişirin 3 bardak haşlanmış hindi suyunu pilava eklemek için ayırın

Pirinci ılık suda 30 dakika bekletin, yıkayıp, süzün Üzümleri ılık suda bekletip, şişmesini sağlayın Fıstıkları yağsız tavada kavurarak pembeleştirin Doğranmış soğanları yağ ile kavurun İçine pirinci atıp 20 dakika ağır ateşte kavurmaya devam edin Fıstığı, yenibahar, tarçın, kuşüzümü, karabiber ve tuzu soğanlarla kavurduğunuz pirince ilave edin Ayrılan hindi suyunu sıradan su ilave ederek 6 su bardağına tamamlayın ve kısık ateşte pilavı pişirin Kapağını açmadan dinlendirin

Taze patatesleri haşlayıp, zeytinyağı, sarımsak ve kırmızıbiberle kavurun Havuç ve Brüksel lahanasını da ayrı ayrı olarak limon damlatılmış, kaynamış suya atarak 10 dakika haşlayın Çizilmiş kestaneleri yıkayıp haşlayın Hindiyi sunulacak tepsiye alıp iç pilavla doldurun Tepsiyi her tarafta fırına koyup kestaneler sertleşene kadar pişirin Kalan pilavı ve garnitürü öbür bir serviste veya hindi tepsisinin içine yığarak servis edin

Not: İç pilav içine isteğe kadar, kuşbaşı yapılmış kuzu ciğeri ve taze badem de ekleyebilirsiniz





Patates Kroket




34 adet orta doruk patates
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
23 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
Hazırlanışı: Patatesleri ayrıntılarıyla haşlayıp rendeleyin Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynir ek edin ve tüm malzemeyi adamakıllı yoğurun Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlayarak isterseniz silindir şeklini verin Şekil verdiğiniz topları önce una daha sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra zıt düz ederek kızartın






Yılbaşı kurabiyesi


Malzemeler
2 yumurta
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 nehir bardağı akıcı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Donatmak için beyaz çikolata
Hazırlanışı: Margarin ve pudra şekerini karıştırarak krema kıvamına gelene kadar yoğurun Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya devam edin Peşinde ağır ağır ve eleyerek unu ekleyin, elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edeceksiniz sonra bütün sıvıları (yumurta ve sıvıyağ) bu karışımın içine katın Her Yerde yoğurduktan daha sonra hamuru açın Yılbaşına özel (ağaç, kar vb) kalıplarla şekil verin Tepsinin üstüne yağlı kağıt koyun ve hazırlayıp, şekil verdiğiniz ürünleri üstüne dizin 180 derecelik fırında 1520 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin Erittiğiniz beyaz çikolatayla resimdeki gibi süsleyebilirsiniz




Ev Yapımı Limonata




Malzemeler
8 limon
12 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı

Hazırlanışı: Limon kabuklarını geniş bir vahşi rendeleyin 6 adet limonun kabuklarını soyduktan daha sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ek edin Toz şekeri ekleyin Elinizle limonları ovun ve adamakıllı sularının çıkmasını sağlayın Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin Limon parçalarını ve kabuklarını karışıklığa itmek için karışımı tel süzgeçten geçirin Limon suyunun içine soğuk su ekleyin Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz
Sıhhat Olsun *
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt