Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılbaşı pastası nasıl yapılır tarifi

Yılbaşı pastası nasıl yapılır tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yılbaşı Pastası Tasvir Ve Yapılışı

Yılbaşı Pastası Tarifi (15 kişiliktir)

Araç Gereç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 su bardağı un
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
Muhallebi için

1 lt Süt
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 grmargarin
1 paket vanilya
Çikolatalı sos için
200 grbitter çikolata
1 paket ham krema
Muhallebinin Hazırlanması

Bu tasvir için başta muhallebinin hazırlanması gerekiyor
Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana değin kavurun
Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin
Topaklanmaması için kesintisiz karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika değin daha pişirip, ateşten alın
Mikserin yüksek devirinde en düşük 5 dakika çırpın
Kekin Hazırlanması

Kek için önce 26 cm kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana dek buzdolabında bekletirim)
Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ek edip çırpmaya devam edin
giderken fırınınızı 170° C ’ayarlayıp ısınması için çalıştırın
Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin
Pastanın Hazırlanması

Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün Üstteki kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin Bu aşamada kekin sıcak olması manâlı huysuz takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması şiddet olur
Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın ( katılaşması ya da üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)

Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, muhakkak fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse değin arttı)

Kekin tabanını muhallebinin üstüne kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin
Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü yok, yelken direği teflon bir sütlükte eritiyorum)

Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek yok ) servis tabağına zıt çevirin
Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır
Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin

Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın
10 Dilimlediğiniz pastanın ister üzerine, ister tabağın kenarına sos koyun
Kekinizi borcama döşeme aşamasında parçalanırsa sakın üzülmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince yeniden birleşiyor, örneğin resimde gördüğünüz pastanın keki üçe ayrıldı

*

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt