iltasyazilim
FD Üye
Yılbaşı Pilavım (Havuçlu Zerdaçallı) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı tereyağ (zeytinyağ veya sıvı yağ ile de yapabilirsiniz)
*2 orta boy havuç
*2 su bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Birkaç damla limon suyu
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe göre 2 diş sarımsak
*1 su bardağı sıcak su (zerdeçalı suyun içine katıp ekleyeceğiz)
*3 su bardağı tavuk suyu
Yılbaşı Pilavım (Havuçlu Zerdaçallı) Tarifi Yapılışı
Havuçlarımızı rendeleyelim Yağı tencereye alıp kızdıralım Havuçları ekleyelim kavurmaya başlayalım Pirinçleri sıcak suyla yıkayalım güzelce süzelim Pirinçleri havuçlara ekleyip kavurmaya devam edelim Limon suyu, toz şeker, tuz, rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi ekleyelim Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım Bu sırada suyumuzu kaynatalım 1 tatlı kaşığı zerdeçalı kaynamış suya ekleyip karıştıralım ve yavaşça tenceremize ilave edelim(Siz 3 su bardağı daha normal sıcak su ekleyip 1 adet bulyon katabilirsiniz) Bir güzel karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım Fokurdamaya başlayınca ocağın altını en kısığa alalım ve pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakalım Sıcak sıcak servis edelim Ben bütün tavuğun suyuyla yaptığımdan tavuğumu da soslayıp elma dilim patates ile beraber fırına verdim ve pilavını tavuk ve patates ile servis ettim, dilerseniz siz de öyle yapabilirsiniz Şimdiden kolay gelsin afiyet olsunnn
*3 yemek kaşığı tereyağ (zeytinyağ veya sıvı yağ ile de yapabilirsiniz)
*2 orta boy havuç
*2 su bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Birkaç damla limon suyu
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe göre 2 diş sarımsak
*1 su bardağı sıcak su (zerdeçalı suyun içine katıp ekleyeceğiz)
*3 su bardağı tavuk suyu
Yılbaşı Pilavım (Havuçlu Zerdaçallı) Tarifi Yapılışı
Havuçlarımızı rendeleyelim Yağı tencereye alıp kızdıralım Havuçları ekleyelim kavurmaya başlayalım Pirinçleri sıcak suyla yıkayalım güzelce süzelim Pirinçleri havuçlara ekleyip kavurmaya devam edelim Limon suyu, toz şeker, tuz, rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi ekleyelim Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım Bu sırada suyumuzu kaynatalım 1 tatlı kaşığı zerdeçalı kaynamış suya ekleyip karıştıralım ve yavaşça tenceremize ilave edelim(Siz 3 su bardağı daha normal sıcak su ekleyip 1 adet bulyon katabilirsiniz) Bir güzel karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım Fokurdamaya başlayınca ocağın altını en kısığa alalım ve pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakalım Sıcak sıcak servis edelim Ben bütün tavuğun suyuyla yaptığımdan tavuğumu da soslayıp elma dilim patates ile beraber fırına verdim ve pilavını tavuk ve patates ile servis ettim, dilerseniz siz de öyle yapabilirsiniz Şimdiden kolay gelsin afiyet olsunnn