
Davet sofralarının baş tacı, birbirinden leziz ve şık sunumlu krep tarifleri mi arıyorsunuz? O zaman çok doğru adrestesiniz! Yılbaşı çok yaklaşmışken, yılbaşı sofralarınızı renklendirecek birbirinden pratik kanepe tariflerini sizin için derledik. Hepsi denenmiş ve tam puan almış bu kanepe tarifleri için malzemeleri hazırlayın! ????️
Ton Balıklı Kanepe Tarifi
Malzemeler:
- Ekmek dilimleri (istediğiniz tüm ekmekler olur)
1 kutu (150 gram civarında) ton balığı konservesi
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tepeli çorba kaşığı kapari (kornişon turşu da olur)
2 tepeli çorba kaşığı krem peynir (ya da istediğiniz bir peynir)
Biraz mayonez (1-2 yemek kaşığı)
Karabiber
- İnce kıyılmış kıvırcık, roka yaprakları, kırmızı biber.
1. Ekmek dilimlerini kanepe büyüklüğünde kesip kuru tavada bir tarafını hafifçe kızartın.
2. Ton konservesinden suyunu iyice süzüp bir kaseye aktarın.
3. İçine diğer malzemeleri ekleyip çatalla ezin. Meze kıvamında olmalı.
4. Her ekmeğin kızarmış tarafına ton ezmesini sürüp üzerine ufalanmış salata yapraklarını koyun ve kırmızı biberi ekleyin.
Ispanaklı Rulo Sarma Tarifi
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Süzme peynir/krem peynir/süzme yoğurt
Hindi füme (opsiyonel)
1. 2 avuç ıspanağı yıkayıp, saplarıyla birlikte kaynar suya koyup, 5 dk haşlayın.
2. Rengini kaybetmemesi için hemen soğuk suya atın.
3. Suyunu süzerek, blendera koyun. (Eğer suyu az gelirse, haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.)
4. Krep için: Püre hariç, tüm malzemeleri çırpın ve püre soğuyunca, hamura ekleyin. (Krebin kıvamı boza kıvamında olmalı)
5. Tavayı iyice ısıtıp, krepten bir kepçe alıp, pişirin.
6. Krepleri pişirdikten sonra, arasına istediğiniz iç malzemesini sürüp dürüm şekline getirin.
7. Bıçakla iki parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına alabilirsiniz.
Krep Kanepe Tarifi
Malzemeler:
Krep için;
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Domates, biber
Zeytin
Kaşar peyniri, beyaz peynir
1. Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
2. Yumurtaları ekleyerek biraz daha çırpın.
3. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. (Boza kıvamı!)
4. Teflon tavaya sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın.
5. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
6. Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin.
Servis Önerisi: Her birinin içine peynir, üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın.
Avokadolu ve Süzme Yoğurtlu Kanepe Tarifi
Malzemeler:
1 tane olgunlaşmış avokado
Yarım limon
1 küçük kase süzme yoğurt
8 dilim tost ekmeği (ya da istediğiniz bir ekmek)
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Bir tutam dereotu
8 tane şeker domates
1. Avokadoyu çatalla ezdikten sonra yağını, tuzunu ve sarımsağını ve yağını ilave edin.
2. İçine süzme yoğurdu da ekleyip harç haline getirin.
3. Ekmekleri (büyükse) kare kare kesin ve kızartın.
4. Harcı ekmeklerin üzerine sürün.
5. Üzerine dereotu, yeşil soğan ve domates koyabilirsiniz.
Milföylü Rulo Sosis Kanepesi
Malzemeler:
1 paket milföy
1 kutu mini sosis
Kürdan
Cherry domates
1. Milföy hamurunu hafif unlayın ve merdane ile biraz inceltin.
2. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve bir parmak enliğinde kesin
3. Ardından sosisleri koyup rulo yapın ve ağlı kağıt serili tepsinize dizin.
4. 180 derece Fırında 10-15 dk üstü kızarana kadar pişirin.
Servis Önerisi: Cherry domatesleri ikiye bölerek kürdanla üzerinde servis edebilirsiniz.
Etimek Üstü Patlıcanlı Kanepe
Malzemeler:
2 adet küp küp doğranmış patates
1 adet küp küp doğranmış patlıcan
3-4 adet minik minik doğranmış biber
Kızartmak için sıvı yağ
1 paket etimek ya da istediğiniz bir ekmek
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1. Patatesleri küp küp doğranır sonra kızartılır.
2. Ardından önce küp küp doğranmış patlıcanları daha sonra doğranmış biberler kızartılır.
3. Bu karışım bir tavaya alınır üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve pişirilir. Tuz eklenir.
4. Etimekler sunum tabağına dizilir. Üzerlerine yoğurtlar birer kaşık dağıtılır.
5. Yoğurtlu etimeklerin üzerine kızartmalar dağıtılır. Afiyet olsun.
Bruschetta (İtalyan Kanepesi) Tarifi:
Malzemeler:
2-3 tane domates
1 tane kuru soğan
Taze fesleğen
İstenirse kızarmış kabak ve patlıcan
Mozzarella peyniri (ya da beyaz peynir)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
Tuz
Ekmek
1. Ekmeği orta kalınlıkta kesin ve fırın tepsisinde veya tavada iki taraflı fazla kurutmadan kızartın.
2. Sıvı yağı ve rendelenmiş sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın, bu karışımdan sıcak ekmeklerin üzerine bir fırça yardımı ile eşit bir şekilde sürün.
3. Domatesleri, soğanı ve birkaç fesleğen yapraklarını ince ince doğrayalım, tuzunu ekleyip karıştırın ve kenara alın.
4. Peynirleri dilim dilim kesin. (Kabak ve patlıcanlı yapmak isterseniz ince dilimlere kesip kızartın.)
5. Sadece domates dilimleri ile servis de yapabilirsiniz.
6. Hazırladığınız malzemelerden ekmeklerin üzerine dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Haydarili Salatalık Kanepeleri
Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 büyük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam dereotu
Tuz
5 tane salatalık
Nasıl Yapılır?
1. Yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş sarımsakları, tuzu nane ve ince kıyılmış dereotunu iyice çırpın ve sıkma torbasına alın. (sıkma torbanız yoksa buzdolabı poşetine koyup bağlayıp iki ucundan birini kesin.)
2. Salatlıkları yarım santim kalınlığında doğrayıp üzerine hazırladığımız haydariyi sıkın.
Servis önerisi: Cherry domateslerden minik şapkalar yapabilirsiniz.
Muhammaralı Kanepe
Malzemeler:
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı zeytin yağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Ekmek (istediğiniz şekilde)
1. Salçaları ve yağı küçük bir tencerede 5 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
2. Diğer malzemeleri de karıştırma kabına alın, salçaları da katıp iyice karıştırın.
3. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis edin.
Zeytin Ezmeli Kanepe Tarifi
Malzemeler:
10 adet tost ekmeği
1 paket labne peyniri
Zeytin ezmesi
1. Tost ekmeklerini kare biçimde kesin.
2. Üzerine önce labneyi ardından zeytin ezmesini sürün. (zeytin ezmeniz yoksa zeytinleri ince ince doğrayabilirsiniz.
3. Üzerine biraz maydonoz koyup süsleyebilirsiniz.
Labneli Domatesli Tuzlu Muffin Kanepe Tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gram labne
1 çay bardağı sıvı yağ
1. 5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz silme
1 paket kabartma tozu
Beyaz peynir
Maydanoz
10 cherry domates
100 gram labne
2 kaşık yoğurt
Maydanoz
Fesleğen ya da maydonoz
1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, labneyi ve tuzu bir karıştırma kabına alın ve çırpma teli ile karıştırın.
2. Peynir ve maydanozu da incecik kıyın ve içine atın.
3. Unu ve kabartma tozunu da ekleyin. (Biraz koyu bir hamur olması lazım un az gelirse biraz daha ilave edilebilir.)
4. İyice karıştırın ve ister borcama varsa muffin kalıplarına dökün. (altını yağlamayı unutmayın!)
5. 190 derecede üzeri kızana kadar pişirin.
6. Bir kasede labneyi ve yoğurdu karıştırın.
7. Muffinlerin üzerine bir bu karışımdan bir kaşık koyun ve üzerine cherry domatesleri küp küp doğrayıp koyun.
Servis Önerisi: Fesleğen ya da maydonoz olsa tadından yenmez!
Mini Pankek Krep Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
Muz ya da çilek
Sürülebilir çikolata
1. Yumurta şeker süt ve sıvı yağı karıştırma kabına alıp çırpma teliyle çırpın.
2. Ardından katı malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın.
3. Önceden ısıttığımız tavaya küçük boyutlar da döküp arkalı önlü pişirin. (tava kızdıktan sonra altını kısın)
4. Piştikten sonra bir yüzüne çikolata ardında bir dilim muz ya da çilek yerleştirip kürdan batırın.
Yılbaşına da yapabileceğiniz bu birbirinden lezzetli kanepelerle sofranızı şenlendirebilirsiniz. Diğer yılbaşı yemeklerimiz için bağlantılara tıklamayı unutmayın! ????