Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılbaşı Sofralarınızın Süsü Olacak Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte Kozalak Tatlısı Tarifi...

Yılbaşı Sofralarınızın Süsü Olacak Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte Kozalak Tatlısı Tarifi...
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-06d1a91fcd287a1b4cb49ec56b0552a87961ac61.jpg


Yılbaşındaki süslemelerinizin sofralarınıza yansımasını istedik ve görüntüsüyle mest ettiği gibi lezzetiyle de çıtayı yukarı taşıyacak kozalak tatlısı tarifiyle geldik. Peki kozalak tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...


Kozalak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler




  • 160 gram bitter çikolata

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 250 gram mısır gevreği

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır?



  • İlk olarak bitter çikolataları benmari usulü eritebileceğiniz kaba alın.

  • Üzerine tereyağını ekleyin ve erimeye bırakın.

  • Erimeye başladığında kakaoyu da ekleyip tekrar karıştırın.

  • Karışımınız eridiğinde ocaktan alın ve içerisine bal ve mısır gevreğini ekleyin.

  • Tüm malzemeler bütünleşinceye dek iyice karıştırın.

  • Şeklini vermek için bir limon sıkacağından yardım alarak iç kısmını streç  ile kaplayın ve hazırladığınız tatlı harcını doldurun.

  • Buzdolabında ortalama 1 saat kadar beklettikten sonra ters çevirip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt