Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılbaşına Özel Birbirinden Lezzetli Sos Tarifi Önerileri

Yılbaşına Özel Birbirinden Lezzetli Sos Tarifi Önerileri
0
27

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-8b893ae439f995e474a7a830bacbf14927a743e2.jpg


Yılbaşı gecesine çok az kaldı! ???? Biz de sizin için et yemeklerinin, yılbaşı tatlılarının ya da atıştırmalıkların yanına hazırlayabileceğiniz birbirinden nefis sos tanımı teklifleri ile çıkageldik! ???? Şimdiden herkese keyifli yıllar!


1. Meskende Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır? (6-8 Kişilik)




Domates Sosu Gereçleri

  • 1,5 kg domates

  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

  • 7 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

  • 1 adet kesme şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz
Meskende Domates Sosu Yapılışı 

1. Domatesleri soyup, güzelce doğrayın. 

2. Sarımsakları yağda çok az kavurun. Akabinde üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin. 

3. Domatesler eriyinceye kadar, 30 dakika boyunca kaynatın. 

4. Üzerinde biriken köpüğü bir kepçe yardımı ile alın. 

5. Domateslerin suyu azalınca; sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyin. 

6. Hazırladığınız sosu blenderden geçirin.

7. Domatesler kaynar hale geldikten sonra kavanoza doldurun. Yaklaşık 10 dakika kadar su dolu tencere içinde kavanozların kapağını kapatın. Kavanozları karşıt çevirip kapatın. Soğuyana kadar bekletin. Domates sos hazır! Afiyet olsun.

2. Velute (Veloute) Sos Tanımı Nasıl Yapılır? (4 Kişilik)



Velute (Veloute) Sos Gereçleri

  • 3 yemek kaşığı un

  • 600 ml tavuk suyu (3 su bardağı)

  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam beyaz biber (taze çekilmiş)
Velute (Veloute) Sos Yapılışı

1. Tereyağını kısık ateşte eritin. Üzerine unu ek ederek çırpın. Karışım sarı renk alıncaya kadar çırpın. 

2. Çırparken, tavuk suyunu yavaşça ve az az ekleyin. Sos ipeksi bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. 

3. Sos pürüzsüz ve sarı bir kıvam alıp hazır olunca, üzerine tuz ve beyaz biber ekleyin. İşte bu kadar.

3. Konutta Barbekü Sos Tanımı Nasıl Yapılır? (4 Kişilik)



Barbekü Sos Gereçleri

  • 5 diş sarımsak

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 20 tane arpacık soğan

  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu

  • 1 yemek kaşığı pul biber

  • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu

  • 300 ml domates püresi (1,5 su bardağı)

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı tane karabiber

  • 1 çay bardağı et suyu

  • 4 yemek kaşığı şarap sirkesi

  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

  • 3 yemek kaşığı pekmez

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Barbekü Sos Yapılışı 

1. Arpacık soğanı ve sarımsakları minik minik doğrayın. 

2. Kimyon ve kişniş tohumlarını yüksek ısıda kısa bir mühlet kadar kavurun. 

3. Kimyon ve kişniş tohumunun üzerine, zeytinyağını, soğan ve sarımsakları ekleyin. 

4. Akabinde üzerine taze zencefili ve domates sosunu ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. 

5. Daha sonra; pul biber, tuz, karabiber, limon suyu ve pekmezi ilave edip karıştırın. 

6. Son olarak, şarap sirkesi ve et suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kaynatıp rondodan geçirin. Et tavuk eserlerinin vazgeçilmez sosu olan barbekü sosu hazır!

4. Meskende Ranch Sos Tanımı Nasıl Yapılır? (1 Küçük Uzunluk Kavanoz)



Ranch Sos Malzemeleri 

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 6 yemek kaşığı mayonez

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt

  • 3 kol dereotu

  • 2 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 3 kol maydanoz

  • 3 kısım fesleğen yaprağı
Meskende Ranch Sos Yapılışı

1. Dereotunu, fesleğeni ve maydanozu incecik doğrayın. 

2. Sarımsakları rendeleyin. 

3. Bir kabın içerisine mayonezi, sarımsağı, süzme yoğurdu ve yoğurdu ekleyip, çırpın. 

4. Yeşillikleri, limon suyunu, karabiberi ve tuzu ek ederek karıştırın. Konutta ranch sos hazırlamak bu kadar basit! Afiyet olsun.

5. Meskende Köri Sos Tanımı Nasıl Yapılır? (4-6 Kişilik)



Köri Sos Gereçleri

  • 1 çay bardağı un

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 200 ml süt (1 su bardağı)

  • 200 ml su (1 su bardağı)

  • 1 tatlı kaşığı köri

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tutam karabiber
Konutta Köri Sos Tanımı Yapılışı

1. Tencerede tereyağını ve unu pembeleşinceye kadar eritin. Üzerine 1 tatlı kaşığı köri ekleyin. 

2. Ocağın altını kapatarak azar azar sütü ek edin ve topaklanmasın diye bu sırada karıştırın.

3. Akabinde üzerine 1 bardak su döküp karıştırmaya devam edin. 

4. Ocağın altını açıp, kaynatın. Kıvamı yoğunlaşınca köri sos hazır.

6. Konutta Kolay Karamel Sos Tanımı Nasıl Yapılır? (4-6 Kişilik)



Karamel Sos Gereçleri

  • 2 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı

  • 200 ml süt (1 su bardağı)

  • 1,5 su bardağı toz şeker
Konutta Kolay Karamel Sos Yapılışı 

1. Şekeri yanmaz tavada, evvel orta daha sonra kısık ateşte karıştırmadan eritin.

2. Altın rengini alınca, yağı ekleyip karıştırın. 

3. Yağ eriyince üzerine sütü dökerek karıştırmaya devam edin. 

4. Karamel kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, hiç karıştırmadan soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

7. Balkabağı Sosu Tanımı Nasıl Yapılır? (1 Kavanoz)



Balkabağı Sosu Materyalleri

  • Yarım kilo balkabağı

  • 200 ml şeker (1 su bardağı)

  • 1 çubuk tarçın

  • 3 adet karanfil
Balkabağı Sosu Yapılışı

1. Balkabağını büyük büyük doğrayıp tencereye dizin. Üstüne şekeri serpip su ek edin. 

2. Bu biçimde 1-2 saat bekletip, baharatları ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık olarak yarım saat pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra çatal yardımı ile ezin. Ellerinize sıhhat.
 

Similar threads

Soslar, her türlü yemeğin havasını değiştiren ve lezzetini arttıran tatlardır. Hele ki etlerle birleşince ortaya efsanevi tatlar çıkar. Etin marinasyon ve pişirme kademesinde soslar, en büyük destekçinizdir. Bu sebeple buraya birbirinden enfes sos tanımları listeledik. Siz de bir köşeye not edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Bilhassa tavuk yemeklerinde ya da et tiplerinde kullanılan köri sosu, yiyeceklerin lezzetine lezzet katan bir sostur. Sizde dışarıda severek yediğiniz köri sosunu meskeninizde yapmak ister misiniz? İşte sizlere kolay köri sosu tanımı... Hint mutfağının beğenilen baharatlarından biri olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Hoş bir sos varsa yediğiniz şeyin tadı anında değişiyor, kendinizi özel hissetmeye başlıyorsunuz! Bu birbirinden hoş taban soslara sizler de bayılacaksınız! Tecrübelerinizi yorumlarda bekliyoruz! Enginarlı Ispanaklı Taban Sos Tanımı Materyaller Pizza hamuru 1 paket krem peynir 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Makarnayla buluşunca işi arşa çıkaran bu sosların tadına vardıktan sonra yalnızca makarnada değil birçok tanımınızda kullanmak isteyeceksiniz. 1. Arabiata Sos Tanımı: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 2 su bardağı doğranmış domates  3/4 su bardağı domates salçası ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü) Malzemeler: 2 su bardağı erişte erişte 4 su bardağı su 1 et bulyon 2 tatlı kaşığı köri 2 yemek kaşığı köri sos 1 çay bardağı krema 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 yemek zeytinyağı Tuz Yapılışı: Merhabalar? Genelde avmlerde yediğimiz benim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt