iltasyazilim
FD Üye
Yılbaşına Özel Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz zencefil
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
*6 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
**Yarım su bardağından fazla esmer şeker
*1 adet yumurta
*12 (yarım) su bardağı pekmez
*1 tatlı kaşığı toz vanilya
Beyaz Sos (Glazür ) için:
*1 adet yumurta sarısı
*23 damla limon suyu
*1 çay bardağı pudra şekeri
Yılbaşına Özel Gingerbread Kurabiye Tarifi Yapılışı Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin* Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın* Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın (Fazla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz) İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin* En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın (Eğer hamur yapışkansa birazcık un ilavesiyle toparlayın) Merdaneyle açın ve gingerbread kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yanyana dizin (hamurun fazlasını streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz ) Önceden ısıtılmış 170 fırında pişirin Pişen ve soğuyan kurabiyeleri istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Bu arada glazür *(beyaz sos) için yumurta sarısını ve limon suyunu çırpıcı yardımıyla iyice çırpın Pudra şekerini azar azar ilave edip koyu kıvamlı bir sos hazırlayın Buzdolabı poşetine koyup kurabiyelere istenilen şekilde sıkın Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz zencefil
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
*6 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
**Yarım su bardağından fazla esmer şeker
*1 adet yumurta
*12 (yarım) su bardağı pekmez
*1 tatlı kaşığı toz vanilya
Beyaz Sos (Glazür ) için:
*1 adet yumurta sarısı
*23 damla limon suyu
*1 çay bardağı pudra şekeri
Yılbaşına Özel Gingerbread Kurabiye Tarifi Yapılışı Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin* Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın* Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın (Fazla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz) İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin* En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın (Eğer hamur yapışkansa birazcık un ilavesiyle toparlayın) Merdaneyle açın ve gingerbread kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yanyana dizin (hamurun fazlasını streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz ) Önceden ısıtılmış 170 fırında pişirin Pişen ve soğuyan kurabiyeleri istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Bu arada glazür *(beyaz sos) için yumurta sarısını ve limon suyunu çırpıcı yardımıyla iyice çırpın Pudra şekerini azar azar ilave edip koyu kıvamlı bir sos hazırlayın Buzdolabı poşetine koyup kurabiyelere istenilen şekilde sıkın Afiyet olsun