Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yıldırım Beyazıt Olumu

Yıldırım Beyazıt Olumu
0
135

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Yıldırım Beyazıt Neden Oldu

Yıldırım Bayezid 8 Mart, 1403'de 43 yaşındayken Akşehir'de neden olduğu hala bilinmeyen gizemli bir şekilde olmuştur İbn Arabşah eceliyle olduğunu yazar Bazı kaynaklara gore Timur'un beraberinde Orta Asya'ya doğru Hazar Denizi kıyılarından gecerek goturulmek isteniyordu ve en yakınlarından uğradığı ihanete dayanamayan I Bayezid hastalandığı icin bırakılarak tedavisi icin geriye gonderildiyse de vefat etmiştir Diğer kaynaklar hastalığının ilerleyen romatizma ve bronşit olduğunu, Behişti hummai muhrika olduğunu bildirirlerBizanslı tarihci Dukas kendini zehirlendiğini, diğerleri ise esaret altında intihar ettiğini de belirtmektedirler

Yıldırım naaşı gecici olarak Akşehir'de Seyyid Mahmud Hayrani'nin turbesine defin edilmiştir

Similar threads

Yıldırım Bayezid nasıl olmuştur Timur ’un fetihnamesine gore Ankara Savaşı ’nın bitiminde Bayezit bir gurz darbesiyle atından duşurulup yakalanmış ve “Ben sultan Beyazid ’ım Beni sağ olarak hukumdarınıza goturunuz demesi uzerine elleri bağlı olarak Timur ’un cadırına goturulmuştur Timur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Yıldırım Beyazıt Neden Öldü Şimşek Bayezid 8 Mart, 1403'de 43 yaşındayken Akşehir'de niçin olduğu hala bilinmez esrarengiz bir şekilde ölmüştür İbn Arabşah eceliyle öldüğünü yazar Bazı kaynaklara tarafından Timur'un beraberinde Orta Asya'ya doğru Hazar Denizi kıyılarından geçerek götürülmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Şimşek Bayezid nasıl ölmüştür Timur ’un fetihnamesine tarafından Ankara Savaşı ’nın bitiminde Bayezit bir gürz darbesiyle atından düşürülüp yakalanmış ve “Ben sultan Beyazid ’ım Beni sağ olarak hükümdarınıza götürünüz demesi üstüne elleri alt olarak Timur ’un çadırına götürülmüştür Timur kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
yıldırım beyazıt donemi,yıldırım beyazid yıldırım beyazid hayatı yıldırım beyazıt kimdir,yıldırım beyazid hayatı imagesyildirimbayezidyildirimbeyazitbirincibeyazid5ad686ae726b3 I Bayezid ,d 1360, Edirne – o 8 Mart 1403 Dorduncu Osmanlı Padişahı 1389'dan 1402 yılına kadar hukumdarlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Yıldırım Beyazıt Kimdir, Hayatı Yıldırım Beyazıt Kimdir, Osmanlı sultanlarının dördüncüsü Saltanatı: 13891402 Babası:Muradı Hüdavendigar Annesi: Gülçiçek Hatun Doğumu: 1360 Vefatı: 1403 Sultan Muradı Hüdavendigar'ın oğlu olup, 1360 yılında Gülçiçek Hatun'dan doğdu Ufak yaştan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
359
858,506Konular
983,050Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt