Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yıldırımdan Şimşekten Korunma Duası

Yıldırımdan Şimşekten Korunma Duası
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Gok Gurultusunden Korkunca Okunacak Dua
Yıldırım Duşmesine Karşı Okunacak Dua
Şimşek Cakmasına Karşı Okunacak Dua

İbni Abbas hazretleri buyuruyor ki:

Gok gurultusunu işiten, (Subhanallahi yusebbihurradu bihamdihi vel melaiketu min hifetihi vehuve ala kulli şey'in kadir) derse ona yıldırım isabet etmez Şayet ederse ben diyetini vermeyi tekefful ediyorum (Tefsiri Hazin)

Şu aşağıdaki duaları da okumak mustehabdır (Tahtavi)

(Subhanallahi ve bihamdihi, subhanallahil azim)

(Allahumme la tektulna bigadabike vela tuhlikuna biazabike veafina kalbe zalik)

İlk kısmı yıldırım duası olarak da okunan Rad suresinin 13 ayeti kerimesinin tefsirlerdeki meali şoyledir:

(Gok gurultusu nu işitenler ve melekler korkularından hamd ile, subhanallahi vel hamdulillahi, diyerek tesbih ederler O Allahu teala yıldırımlar gonderip, onunla dilediğini carpar Durum boyle iken, haddi aşan kafirler, Allah ile mucadele ederler Halbuki Allah'ın karşılık vermesi pek şiddetlidir)

Eshabı kiramdan Anes radıyallahu anh bildiriyor ki:

Resulullah efendimiz, bir sahabiyi, muşriklerin elebaşlarından birine hakka davet icin gonderdiğinde o, (Beni davet ettiğiniz Rab demirden mi, bakırdan mı, gumuşten mi, altından mı) diyerek alay etmişti O Sahabi, birkac defa yine ona gidip hakkı tebliğ ettiyse de, herifi naşerif, yine alay ve inadından vazgecmedi Allahu teala da, bir yıldırım ile onu yaktı (Nesai)

Herifi naşerif şerif olmayan herif demektir; yani şerefsiz

858,496Konular
981,659Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt