Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılın ilk altı ayında 2 bine yakın çiftçi elektrik borcu nedeniyle icralık oldu

Yılın ilk altı ayında 2 bine yakın çiftçi elektrik borcu nedeniyle icralık oldu
0
27

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Referandum%2Dicin%2Dgece%2Dyarisi%2Daflari%2DCiftcilerin%2Dborclari%2Dsilindi%2D189297%2Ejpg

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na soru önergesi vererek çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarını sordu.

Bakanlıktan gelen yanıta göre yılın ilk altı ayında 1777 çiftçi hakkında borcunu ödeyemediği gerekçesiyle icra takibi başlatıldı. Bakanlık, borç miktarına ilişkin soruya ise cevap vermedi.

Yanıta göre çiftçinin kullandığı elektrikten yüzde 18 KDV, (yerine göre) yüzde 5 Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, yüzde 2 TRT payı, yüzde 1 de Elektrik Enerjisi Fonu alınıyor.

Similar threads

Amik Ovası’nda tarım yapan 55-60 bin çiftçiden yaklaşık 7 bininin, toplamda 80 milyon TL’yi aşan borçları nedeniyle elektrikleri kesildi. Bölgedeki dağıtımdan sorumlu Enerjisa ve Toroslar Elektrik Dağıtım’ın Hatay’ın çeşitli köylerinin elektriğini kesmesi, üretimi olumsuz etkiledi. Araya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Manisa Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, çiftçilerin elektrik faturalarını ödeyemediğini ve zor günler yaşadığını belirterek, konuyla ilgili girişim başlattıklarını belirtti. İlçedeki çiftçilerin zor günler yaşadığını dile getiren Özarı, "Tarımsal üretimde mazot ve gübreden sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, EPDK bilgilerine nazaran, Kasım 2018'de faturasını ödeyemediği için 14,5 milyon insanın elektriğinin, 2014-2018 ortasında yeniden faturasını ödeyemediği için 5 milyon 400 bin ailenin doğalgazının kesildiğini söyledi. Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
2019 Ocak-Ekim arasındaki 11 ayda, bankalara kredi kartı ve kredisini ödeyemeyenlerin sayısında patlama yaşanıyor. CHP’nin raporuna göre, bu yılın 11 ayında, 1 milyon 205 bin 253 kişi krediler yüzünden icralık oldu. Toplam icra dosyası ise 21.3 milyona çıktı. Tüketici kredisi ve kredi kartı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın 10 ayında yerli ve yenilenebilir enerjiden elektrik üretim payının yüzde 64'e yükseldiğini belirterek, "Bu rakamın yüzde 46'sı yenilenebilir enerjiden geliyor. Burada en sevindirici husus bu ortalamanın her ay inişli çıkışlı değil, düzenli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,460Konular
981,083Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt