Yılmaz Erdoğan Kendim ve Hepimiz Hakkında 1 Bir gün herşeyinle dimdik Her türlü kavgaya hazır çıplak gergin her sözü verecek dek aceleci tutamayacak değin unutkan sade çaresizken bayan başlıca erkek 2 kendi sözlerinin gölgesine hayran hiçbir şey gerçek yok alkışlar yalan hala bir çift eğri etap kendi resmi resmiyle barışık küskün eskisiyle ve eski sevgililerin hepsiyle fakat hala fazla güzel hakkında konuşmak senin ben senden bahsediyorum tekrar kime darlansa kalbim kimin kılığında ne süre aklım çıksa yerinden tuzu ayarında gözyaşlarıyla dönmeyeceğime inandığım günlerde bu seyrüseferden (bu seyrüsefer sözünün burada geçme sebebi en ince ayrıntısına kadar kelimeyi sevdiğimden) diyorum işte bu sefer oğlum işte bu sefer olacak olmakta olan yanacak yanmakta olan yok çare akacak akmakta olan düşecek fakat hala fazla hoş hakkında konuşmak senin göz önünde bulundurmak seni en ayıp kılıklarda en düşmüş saatlerde Hala hoş Hakkında konuşmak senin Otuzu geçmişiz hiç haketmeyecek kağıtlarla Ancak manâsız kağıt vermişiz geçmeyelim Kalalım diye o sularda Yalnız çirkince geçmiş bir gençliğin ağıtı Bu değin acıksız olurdu zaten Çocuktum kürtlerin kuyruğundan bahsedilirdi Nicedir uyruğundan bahsediliyor Ve kim ne söylese bu önemli mesele hakkında Mühim kanamalar tespit ediliyor hastanın dosyasında Ve diyorum ancak ben bazen bu iki sevgilinin arasında ve ikisinin eşdeğer derecede akrabası ilk olarak bir düğünde adam hem erkek keza kız tarafı Bağırıyorum şaka yollu Olacak olmakta olan Yanacak yanmakta olan Akacak akmakta olan düşecek Ama hala çok güzel Hakkında konuşmak senin Bir nafile çabasına daha girişmek Seni methetmenin Sana küfretmenin Hala güzel Hakkında konuşmak senin Kökünü kendi sökmüş bir inatçı adamdır yurdum Hangi toprağa eşit gelmişse Oraya salmış kılcallarını Ve hepsinden diğer çiçek türemiş, Seçebıldiğince yaban otlarının arasındar Fazla harika insanlardır Kendini soyacak değin ahmak hırsızları ayırırsan şiirler yazdım Kötülerinin tamamını çıkarırsan Fakat hala hoş Hakkında konuşmak senin Hatta karşısında! Bağır çağır hatta Yeri gelirse fazla sağlam bir kaç gözyaşı eşliğinde Güzel Hala güzel hakkında konuşmak senin Dinimin dolanması her görüşmede Her karşılaşmada Yani her eski sevgililer bayramında hayatın, Güzel rakının ikinci dublesinde birincil karşımıza çıkanı öptüren şey ne ise Bir şölenlik hatıra mı yahut çift dingilli bir acı mı yanısıra neyse bundan böyle o şey, hanı bir bıçak saplaması değin hasmane ve bildiğin cennet davetiyesi kılığında bir şey işte ne ise o şey O güzel hala güzel hakkında konuşmak senin Şiir: Yılmaz Erdoğan Müzik: Melih Kibar