nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yılmaz Özakpınar Hayatı
Yılmaz Özakpınar Biyografisi
yılmaz özakpınar kitapları
Yılmaz Özakpınar
Yılmaz Özakpınar (d 1934, Boyabat, Sinop) 1957'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden, 1960'ta Cambridge Üniversitesi Biyoloji Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduİstanbul Üniversitesi Tecrübi Psikoloji Kürsüsü'nde 1964'te doktorasını verdi; 1978'de profesör olduAlexander von Humbolt bursu ile 197274'te Köln Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Enstitüsü'nde, aynı bursla 1978'de Bern Üniversitesi Pedagojik Psikoloji Bölümü'nde ve Fulbright bursu ile 198081'de Oregon Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuarı'nda araştırma yaptı198288'de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı olarak atama yaptıİstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeliği de yaptıktan daha sonra 2005 yılından daha sonra bir vakit Fatih Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü başkanlığını yürüttü daha sonra da İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne geçti
Kitapları
Psikolojinin Temel Mefhumları
Psikolojinin Kavramsal Yapısı
Kültür ve Uygarlık Üzerine Denemeler
İnsan İnanan Bir Varlık
Öğrenmede Dikkat Problemi
Zihin Yanılmalarının Doğuşu
Kültür ve Medeniyet Anlayışları ve Bir Uygarlık Teorisi
İslam Medeniyeti ve Türk Kültürü
Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi
Verimli Ders Çalışmanın Psikolojik Koşulları
Hafıza *
Yılmaz Özakpınar Biyografisi
yılmaz özakpınar kitapları
Yılmaz Özakpınar
Yılmaz Özakpınar (d 1934, Boyabat, Sinop) 1957'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden, 1960'ta Cambridge Üniversitesi Biyoloji Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olduİstanbul Üniversitesi Tecrübi Psikoloji Kürsüsü'nde 1964'te doktorasını verdi; 1978'de profesör olduAlexander von Humbolt bursu ile 197274'te Köln Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Enstitüsü'nde, aynı bursla 1978'de Bern Üniversitesi Pedagojik Psikoloji Bölümü'nde ve Fulbright bursu ile 198081'de Oregon Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuarı'nda araştırma yaptı198288'de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı olarak atama yaptıİstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeliği de yaptıktan daha sonra 2005 yılından daha sonra bir vakit Fatih Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü başkanlığını yürüttü daha sonra da İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne geçti
Kitapları
Psikolojinin Temel Mefhumları
Psikolojinin Kavramsal Yapısı
Kültür ve Uygarlık Üzerine Denemeler
İnsan İnanan Bir Varlık
Öğrenmede Dikkat Problemi
Zihin Yanılmalarının Doğuşu
Kültür ve Medeniyet Anlayışları ve Bir Uygarlık Teorisi
İslam Medeniyeti ve Türk Kültürü
Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi
Verimli Ders Çalışmanın Psikolojik Koşulları
Hafıza *