Yiyeceklere dikkat Kayısı : Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşısında koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur Tahıllar : Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi, bağırsak kanseri riskini benzeri yarıya azaltıyor Fasulye : Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini deyiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt hormonlarını kuvvetlendirir Pancar : Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkin olduğunu belirtiyor Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir Havuç : Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun esas nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur Nohut : Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşısında korur İncir : Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine yardımcı olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor Sarımsak : Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşısında koruyucu etkisi vardır Fındık: Kalp krizine aleyhinde koruyucu olan E vitamini açısından en varlıklı besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucudur Mercimek : B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve yürek hastaları için yararlıdır Zeytinyağ ı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir Soğan : Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşısında koruyucu etkiye sahiptir Son incelemeler kemik erimesine karşısında, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir Şeftali : Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir Sindirimi kolaydır Kansere ve yürek krizine aleyhinde koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir Bir tanesinde 33 kalori vardır Pirinç : Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır E ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır Çilek : Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı bahşedilen kansersavan bir maddeyi de içerir Domates : Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda yaşamsal önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır