Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğrulmadan Ekmek Tarifi (No Knead Bread)

Yoğrulmadan Ekmek Tarifi (No Knead Bread)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yoğrulmadan Ekmek Tarifi (No Knead Bread) İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*12 çay kaşığı kuru maya
*2 çay kaşığı tuz
*15 su bardağı ılık su

Yoğrulmadan Ekmek Tarifi (No Knead Bread) Yapılışı Derin bir kapta bütün malzemeleri kaşıkla karıştırıyoruz ve üzerine streç film veya kapak kapatıp en az 12 saat mayalanmaya bırakıyoruz Eğer 1618 saat kadar bekletilirse daha iyi oluyor Hiç elinizle yoğurmaya gerek yok, unu ve suyu iyice birbirine yedirene kadar karıştırıp bırakıyoruz
Mayalanan hamuru, elimize un sürerek bir beze haline getiriyoruz ve iki saat daha dinlenmeye bırakıyoruz İki saatimiz dolmadan, yani bezeyi yaptıktan bir buçuk saat sonra fırını 210 derece açıp içerisine kapaklı boş derin bir demir tencere veya sıcağa dayanıklı kapaklı cam kaseyi ısıtıyoruz Yarım saatin sonunda, dikkatlice fırındaki tencerenin kapağını açıp, mayalanan bezemizi yavaşça tencereye koyuyor ve ağzını kapatıp 30 dakika pişiriyoruz (bu 30 dakika süresince tencerenin ağzı açılmayacak) Tam yarım saat sonra tencerenin kapağını alıp, ekmeğimizi ağzı açık 1520 dakika daha fırının sıcaklığını 190 dereceye düşürerek pişiriyoruz, üzeri iyice kızarana kadar Ekmek piştiğinde fırını kapatıyoruz ve mümkünse fırın kapağını biraz açık bırakıp ekmeği 10 dakika kadar sönmüş fırının içinde hafif soğumasını bekliyoruz Çünkü sıcak sıcak hemen çıkarıp tezgahın üzerinde soğumaya bırakılan ekmeğin kabuğu çatlak çatlak olur ama fırında bekletilip çıkarınca birden sıcak soğuk teması olmadığında ekmeğin yüzü daha düzgün oluyor
Bu tarif demir döküm kapaklı*tencerede çok*güzel oluyor Demir döküm*yoksa fırına*dayanıklı*başka*bir tencerede olur Ben örnek olarak borcam tepsi kullandım ve üzerini folyo ile kapattım ama borcamda pişen*ekmeğin dışı*çok*kalın*oluyor Folyo ile kapatıldığı*için*buharını*tenceretepsi içinde tutmuyor ve dışı*çok*kuru oluyor, demir döküm*tencereye göre de fazla kabarmıyor Aynı ölçülerle*iki çeşit pişirme yöntemi denedim, borcamda pişen küçük*görünüyor,*çünkü*fazla kabarmadı ve dışı*sert oldu, ancak sofra bezine sarıp*bir kaç saat beklettikten sonra yenilir, iyice yumuşaması*lazım
Benim kullandığım*demir döküm*tencerenin çağı*34cm ve borcamın ölçüsü*23cmX30cm Oldukça*büyük*olması*gerekiyor çünkü*hamur tencerenin kenarına değmeden*pişerse*ekmeğin*kabuğu daha*ince olur ve şekli daha düzgün*olur Eğer tencere küçükse*iki beze yapın*veya malzeme miktarının yarısını*deneyin Şimdiden afiyet olsun
h 4Yoğrulmadan Ekmek Tarifi (No Knead Bread) Videolu Anlatımı
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt