yoğurdun cilde faydaları,
Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sutun, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen ozel kıvamdaki sut urunudur
Sağlıklı beslenmenin onemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tukenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı onleyicisi olduğu da ortaya cıktı
İşte yoğurdun faydaları;
Zararlı bakterilerin uremesini durdurarak bağırsakların duzenli olarak calışmasını sağlar
Sindirim sisteminin sağlıklı calışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını onleyicidir
Şeker hastaları icin faydalı bir besindir, kan şekerini duzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir
Bağırsak duzensizliklerinin giderilmesine, ozellikle cocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların coğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur
Kanser riskini azaltır, ozellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır
Vucuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolu azaltır
Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir
Sut ve sut urunlerini tukettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parcalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri onleyerek ishal oluşumunu engellediği icin gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur
Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca uretilmesini sağlar
Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku icin idealdir
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin guclendirilmesini sağlamaktadır
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar gorebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler
Midesi cok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ulseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tuketilmelidir
Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin uremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde icermektedir Yoğurt gibi fermente sut urunlerinin uretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz
Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sutun, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen ozel kıvamdaki sut urunudur
Sağlıklı beslenmenin onemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tukenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı onleyicisi olduğu da ortaya cıktı
İşte yoğurdun faydaları;
Zararlı bakterilerin uremesini durdurarak bağırsakların duzenli olarak calışmasını sağlar
Sindirim sisteminin sağlıklı calışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını onleyicidir
Şeker hastaları icin faydalı bir besindir, kan şekerini duzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir
Bağırsak duzensizliklerinin giderilmesine, ozellikle cocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların coğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur
Kanser riskini azaltır, ozellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır
Vucuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolu azaltır
Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir
Sut ve sut urunlerini tukettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parcalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri onleyerek ishal oluşumunu engellediği icin gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur
Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca uretilmesini sağlar
Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku icin idealdir
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin guclendirilmesini sağlamaktadır
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar gorebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler
Midesi cok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ulseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tuketilmelidir
Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin uremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde icermektedir Yoğurt gibi fermente sut urunlerinin uretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz