Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yoğurdun faydaları ve yoğurdun yararları

yoğurdun faydaları ve yoğurdun yararları
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
yoğurdun cilde faydaları,

Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sutun, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen ozel kıvamdaki sut urunudur

Sağlıklı beslenmenin onemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tukenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı onleyicisi olduğu da ortaya cıktı
İşte yoğurdun faydaları;


Zararlı bakterilerin uremesini durdurarak bağırsakların duzenli olarak calışmasını sağlar

Sindirim sisteminin sağlıklı calışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını onleyicidir

Şeker hastaları icin faydalı bir besindir, kan şekerini duzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir

Bağırsak duzensizliklerinin giderilmesine, ozellikle cocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur

Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların coğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur

Kanser riskini azaltır, ozellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır

Vucuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolu azaltır

Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir

Sut ve sut urunlerini tukettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parcalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır

Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri onleyerek ishal oluşumunu engellediği icin gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur

Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca uretilmesini sağlar

Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku icin idealdir

Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin guclendirilmesini sağlamaktadır

Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar gorebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler

Midesi cok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ulseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tuketilmelidir

Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin uremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde icermektedir Yoğurt gibi fermente sut urunlerinin uretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt