Yoğurdun Faydaları yoğurdun yüze faydaları sütün yüze faydaları süzme yoğurdun süzme yoğurt sütün cilde Yoğurt, sabah akşama kadar günün her saatinde yenebilecek şahane bir gıdadır Yoğurt her zaman suyuyla birlikte yenmelidir Süzme yoğurtta Bvitamini kalmaz Çünkü,vitaminler her zaman yoğurdun suyundadır Şeker hastaları için yararlı bir besindir Şeker hastalarına verilecek yoğurt, ekşimiş olmamalı ve kaymağı alınmış olmalıdır Sabah kahvaltıdan sonradan yenen yoğurt,sindirimi kolaylaştırıp ,bağırsakların çalışmasına destek eder Her yaşta adeta cümbür cemaat için uygundur Ama,midesi fazla duyarlı olanlara,onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunur Yoğurt, hastalar ve kuvvetsiz bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi basit bir gıdadır aynı zamanda bağırsaklarda bulunan güvenli olmayan ve zararlı mikropların(Amiplerin) çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt âdeta bir hap gibi nasihat edilmektedir Tüberkülozlu hastalar üstünde de antibiyotik tesir gösterir Yoğurt bununla birlikte bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme sahiptir Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihâbı (kara sarılık) hastalıklarının dietik tedavilerinde kullanılır Hem,yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırırYirmi dakika kalsın cildinizde,sonra da gülsuyuyla siliverinRahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz Amerika'da yaklaşık olarak 4550 sene önce ,Avrupa'da da yirminci yüzyıl başlarından îtibâren tanınmaya ve yapılmaya başlanan bu yiyeceğin en azından 1000 yıl önce Türk ülkelerinde yapıldığı ve yendiği bir gerçektir 1000 sene önce Balasagunlu Hacip ve Kaşgarlı Mahmût göre yazılı olan Kutadgu Bilig ve Divanü Lügâti't Türk adlı eserlerde yoğurda bugünkü anlamda raslanılmaktadır Fransa'ya yoğurt 16 yüzyılda Birinci Fransuva'ya tedâvi nedeniyle Türkler göre götürülmüş ve o târihte yoğurt Fransa'da daha ziyâde ilâç olarak tanınmıştır Yoğurdun başlıca yayılması ve geniş çapta Türk sınırlarını aşması 20yüzyılın başlarına rastlar Anadolu'da yoğurdun ilk olarak yapılşına ilişkin yaygın bir inanış vardır Buna kadar, genç bir kız Hıdrellez günü kırlarda çiy toplar Bir ses bunları süte katarsa her deva bir yiyecek elde edeceğini söyler Kız çiyi süte katıp yoğurt yapar(Anadolu'nun bir takım yörelerinde bu gün de bu biçimde yoğurt yapılmaktadır)