iltasyazilim
FD Üye
Yoğurmadan Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*Yarım çay kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 su bardağı su
*Yarım su bardağı süt
Yoğurmadan Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bu tarif evdeki defterimde yazıyor kimden aldığımı hatırlamıyorum Ama lezzetli bir kahvaltılık ekmek oldu
Malzemeleri kaba koyun ve kaşıkla karıştıra karıştıra harmanlayın Belli bir kıvamı yok üstünü streçleyip 8 saat mayalandırın 8 Saat sonunda fırını 210 dereceye ayarlayın ve içine demir tencerenizi koyun sapları plastikse onları vidalarını çıkartın işi bitince geri takarsınız ben öyle yaptım Yada borcama da yapabilirsiniz210 derecede içinde tencereyi koyun fırın kızınca hamuru unlayarak yuvarlayın dikkatlice tencerenin içine koyun kapağını kapatın 210 derecede 35 dakika pişsin sonra kapağını açın 190 derecede kızarıncaya kadar kalsın Fırını kapatın 10 dakika dinlensin sarın sofra bezine yarım saat dinlensin Sonra dilimleyip afiyet yiyin Orta boy bir ekmek çıkıyor bu tariften
*3 su bardağı un
*Yarım çay kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 su bardağı su
*Yarım su bardağı süt
Yoğurmadan Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bu tarif evdeki defterimde yazıyor kimden aldığımı hatırlamıyorum Ama lezzetli bir kahvaltılık ekmek oldu
Malzemeleri kaba koyun ve kaşıkla karıştıra karıştıra harmanlayın Belli bir kıvamı yok üstünü streçleyip 8 saat mayalandırın 8 Saat sonunda fırını 210 dereceye ayarlayın ve içine demir tencerenizi koyun sapları plastikse onları vidalarını çıkartın işi bitince geri takarsınız ben öyle yaptım Yada borcama da yapabilirsiniz210 derecede içinde tencereyi koyun fırın kızınca hamuru unlayarak yuvarlayın dikkatlice tencerenin içine koyun kapağını kapatın 210 derecede 35 dakika pişsin sonra kapağını açın 190 derecede kızarıncaya kadar kalsın Fırını kapatın 10 dakika dinlensin sarın sofra bezine yarım saat dinlensin Sonra dilimleyip afiyet yiyin Orta boy bir ekmek çıkıyor bu tariften