iltasyazilim
FD Üye
Yoğurmadan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Maya işlemi için;
*Yarım bardak ılık su
*2 kasık kuru maya
*2 kasık toz şeker
*2 kasık un
Hamur için;
*Yarım bardak ılık su
*Yarım bardak süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 kaşık eritilmiş tereyağı
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*35 bardak un
Yoğurmadan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Mayamızı aktif hale getirmek için ılık suya mayayı döküyoruz Şeker ve unu da ekleyip karıştırıyoruz 5 dk kabarması için bırakıyoruz
Kabaran mayamızın içine tüm malzemeleri ekliyoruz En son unu yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz Cıvık bir hamurumuz olacak bu şekilde yarım saat mayalanması için üzerini havluyla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alıyoruz ve bezelere ayırıyoruz Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz
20 dk da böyle tepside bekletiyoruz Sonra yumurtasını üzerine sürüp susam veya çörek otu serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırına pişmeye bırakıyoruz kızaran poğaçamız servise hazır
Afiyet bal olsun ??
*Yarım bardak ılık su
*2 kasık kuru maya
*2 kasık toz şeker
*2 kasık un
Hamur için;
*Yarım bardak ılık su
*Yarım bardak süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 kaşık eritilmiş tereyağı
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*35 bardak un
Yoğurmadan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Mayamızı aktif hale getirmek için ılık suya mayayı döküyoruz Şeker ve unu da ekleyip karıştırıyoruz 5 dk kabarması için bırakıyoruz
Kabaran mayamızın içine tüm malzemeleri ekliyoruz En son unu yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz Cıvık bir hamurumuz olacak bu şekilde yarım saat mayalanması için üzerini havluyla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alıyoruz ve bezelere ayırıyoruz Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz
20 dk da böyle tepside bekletiyoruz Sonra yumurtasını üzerine sürüp susam veya çörek otu serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırına pişmeye bırakıyoruz kızaran poğaçamız servise hazır
Afiyet bal olsun ??